Gigi Becali, încarcerat la Penitenciarul Jilava până la jumătatea lunii decembrie

Gigi Becali, încarcerat la Penitenciarul Jilava până la jumătatea lunii decembrie
Publicat: 03/12/2013, 14:49
Actualizat: 06/02/2019, 11:43

Gigi Becali a fost adus în București de la Penitenciarul Poarta Albă în 26 noiembrie, când a avut termen la Curtea de Apel București, în dosarul privind contopirea pedepselor.

La finalul ședinței de judecată, Gigi Becali nu a mai fost dus la Penitenciarul Poarta Albă, din județul Constanța, în care își ispășește pedeapsa, în condițiile în care pe adresa Administrației Naționale a Penitenciarelor au venit alte trei citații emise pe numele finanțatorului FC Steaua, pentru a se prezenta în fața judecătorilor bucureșteni în dosare care au termene în 5, 9 și 11 decembrie, au declarat marți, pentru MEDIAFAX, surse din ANP.

Astfel, Gigi Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava, de unde va fi dus la instanțele bucureștene la cele trei termene de judecată.

Potrivit surselor citate, ANP a decis ca Becali să rămână la Penitenciarul Jilava până la termenul din 11 decembrie, apoi să fie dus înapoi la Penitenciarul Poarta Albă.

Curtea de Apel București a decis definitiv, în 26 noiembrie, ca Gigi Becali să rămână cu sporul de șase luni aplicat la pedepsele de trei ani de închisoare primite în dosarul „Valiza” și în cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale.

Gigi Becali s-a plâns atunci, în fața judecătorilor Curții de Apel București, de condițiile în care este transportat de la penitenciarul din Constanța la instanța din București, arătând că „plătește prețul celebrității” și trebuie să stea într-o cușetă în dubă, nu alături de ceilalți deținuți.

„Eu mă aflu la Poarta Albă. Este o cursă care pleacă și oprește în toate pușcăriile. Este foarte greu să merg șapte ore în condițiile în care eu am plătit atâtea taxe și statul român nu mă poate transporta așa cum trebuie. (…) Trebuie să plătesc prețul celebrității. Trebuie să stau într-o cușetă, în dubă și nu alături de ceilalți 30 de deținuți”, a spus atunci finanțatorul FC Steaua.

Gigi Becali a fost transferat, în 29 octombrie, de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Albă din județul Constanța, după ce Administrația Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Becali este încarcerat la Secția exterioară de la Valu lui Traian, stă într-o celulă cu alți 19 deținuți și execută pedeapsa în regim semideschis.

Avocatul Bogdan Vlad declara, pe 30 august, că relațiile lui Gigi Becali cu conducerea Penitenciarului Jilava „sunt destul de deteriorate”, astfel că a cerut să fie transferat la o altă unitate de detenție. El preciza că o dovadă a unei posibile tensiuni între Becali și conducerea penitenciarului ar fi sancțiunea primită de acesta, de a nu mai participa la activități sportive și culturale, pentru că a folosit cartela unui deținut pentru a telefona în afara închisorii.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanța supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc și fostul șef al Statului Major General Dumitru Cioflină. Cei trei au fost încarcerați în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferați la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are două condamnări definitive, dispuse anul acesta tot de instanța supremă, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, și una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, pentru dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Patru români și-au făcut gaură în buget, după o masă pe litoral de 1 Mai!...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Zanni a vrut să-i ofere primul ajutor Anei Porgras, dar nu a putut-o căra, pentru...
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit...
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Un nou sprijin financiar pentru pensionarii din România. Ce sumă de bani vor primi seniorii...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
REGULILE pentru posesorii auto se schimbă dramatic. VA FI INTERZIS pentru toți șoferii din România
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Enzimele descoperite în bacteriile intestinale pot schimba grupele de sânge ale unui donator