Gigi Becali la DNA: „Băi ne facem de râs. Știe și-un copil de clasa V-a că premierea nu e corupție””

Gigi Becali la DNA: Băi ne facem de râs. Știe și-un copil de clasa V-a că premierea nu e corupție
Publicat: 14/11/2012, 13:49
Actualizat: 31/01/2019, 21:21

Gigi Becali a declarat, miercuri, la ieșirea de la DNA, că a fost chemat ca martor într-un dosar disjuns din dosarul „Valiza”, în care este cercetat Anton Doboș, finanțatorul FC Steaua precizând că nu a vrut să dea nicio declarație în fața procurorilor în această cauză.

Finanțatorul FC Steaua a spus, la ieșirea de la DNA, unde a stat aproximativ 40 de minute, că la momentul trimiterii în judecată a dosarului „Valiza”, procurorul a fost nevoit să disjungă cauza cu privire la fostul președinte al Universității Cluj Anton Doboș, pentru că acesta se afla în comă la acel moment.

Becali a precizat că procurorii anticorupție au reluat acum cercetările în ceea ce-l privește pe Doboș, în acest dosar disjuns în care fostul președinte al Universității Cluj este acuzat de luare de mită.

Întrebat ce le-a spus procurorilor, Becali a răspuns că nu a dorit să le vorbească acestora despre cazul „Valiza” și că le-a sugerat anchetatorilor să ia declarațiile lui date în fața instanței de judecată în acest dosar.

„Eu am spus că nu vreau să vorbesc despre cazul Valiza pentru că este o pierdere de timp. Premierea este premiere și nu vorbesc despre premiere și nu dau nicio declarație”, a spus Becali.

El declara și la intrarea în sediul DNA că premierea nu poate fi numită mită.

„Băi, ne facem de râs. Cum să stăm cu un dosar și să-i spunem la premiere corupție și mită timp de trei ani de zile. Mai este încă ceva, mai grav: în dosarul «Valiza» există un judecător care-a făcut opinie separată și-a dat trei ani cu suspendare. Deci un judecător de la Înalta Curte Supremă de Justiție spune la premiere corupție, asta-i cel mai grav de fapt. Înseamnă că judecătorul ăla ori e manevrat de…înțelegi?, (…) ori el nu știe, și mi-e greu să cred că un judecător de la Înalta Curte Supremă de Justiție nu știe, că știe și-un copil de clasa V-a, că premierea nu e corupție”, a spus Gigi Becali.

Finanțatorul echipei Steaua, Gigi Becali, Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Pițurcă și Radu Gheorghe Marino au fost achitați, în aprilie, de instanța supremă în dosarul „Valiza”.

Europarlamentarul Gigi Becali a fost trimis în judecată, în decembrie 2008, în dosarul „Valiza”, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), fiind acuzat de dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de el au mai fost trimiși în judecată Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Pițurcă, Radu Gheorghe Marino și Raul Volcinschi.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, în 11 mai 2006, finanțatorul FC Steaua ar fi promis fiecărui jucător al clubului „Gloria 1922 Bistrița” sume de bani cuprinse între 5.000 și 10.000 de euro pentru ca aceștia să își îndeplinească atribuțiile de serviciu prevăzute în contractele de muncă, Regulamentul intern al clubului și în Regulamentul Federației Române de Fotbal. Concret, fotbaliștilor de la Bistrița li se cerea să-și apere corect șansele și să obțină un rezultat favorabil în meciul cu Rapid București din 12 mai 2006.

Doi ani mai târziu, în perioada 4-7 mai 2008, Becali ar fi oferit suma de 1.700.000 de euro jucătorilor de la „Universitatea Cluj” aflați pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a Campionatului Național de Fotbal – Liga I – aproximativ 100.000 de euro pentru fiecare -, aceștia urmând, la fel ca în cazul precedent, să își îndeplinească îndatoririle de serviciu, să-și apere corect șansele și să câștige meciul cu „CFR 1907 Cluj”, preciza DNA.

În 30 august 2008, fostul președinte al clubului Universitatea Cluj Anton Doboș a fost implicat într-un grav accident de circulație în Cluj-Napoca, în urma căruia a fost transportat de urgență la Spitalul Județean din Cluj. Anton Doboș a fost transferat ulterior la Spitalul de Neurochirugie Cluj, unde i s-a descoperit un hematom, fiind supus unei intervenții chirurgicale.

Sorin Vădana, director sportiv al Universității Cluj, și Marius Popescu, fost antrenor secund al U Cluj, au declarat, când au fost audiați ca martori la instanța supremă în dosarul „Valiza”, că fostul patron al echipei, Anton Doboș, ar fi convocat ad-hoc fotbaliștii pentru a le spune că vor primi prime.

„Tot el (Anton Doboș – n.r.) ne-a spus să ne retragem într-un colț al localului pentru a nu fi auzit. Atunci, Doboș le-a zis fotbaștilor că pentru meciul din ultima etapă vor primi o primă consistentă. Toți au înțeles că prima va fi mai mare decât 400 – 500 de dolari prevăzuți în regulament. Din cât am putut să aud, suma globală am înțeles că era «1,5»”, spunea Vădana.

„Doboș i-a luat pe fotbaliști și pe mine și ne-a spus să mergem într-un colț al localului. Pe mine m-a rugat să stau puțin mai în față și să nu las chelnerii să meargă la masa lor. El a spus că se va da o primă, nu știu despre cât era vorba, dar știu că nu s-a pomenit de Gigi Becali”, spunea atunci Marius Popescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Blestemul minelor de sare. Catastrofele din Ocna Mureș, un scenariu posibil pentru Slănic Prahova
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte