Gigi Becali s-a predat la IPJ Ilfov, Babiuc și Cioflină au fost luați de polițiști de acasă

Gigi Becali s-a predat la IPJ Ilfov, Babiuc și Cioflină au fost luați de polițiști de acasă
Deputatul Gigi Becali, condamnat la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, s-a predat, luni seară, la IPJ Ilfov, iar Babiuc și Cioflină, care au primit câte doi ani tot cu executare, au fost găsiți la domiciliul lor de către polițiști, informează IGPR.
Publicat: 21/05/2013, 00:07
Actualizat: 01/08/2014, 04:13

Deputatul Gigi Becali, condamnat la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, s-a predat, luni seară, la IPJ Ilfov, iar Babiuc și Cioflină, care au primit câte doi ani tot cu executare, au fost găsiți la domiciliul lor de către polițiști, informează IGPR.

Potrivit sursei citate, polițiștii au pus în aplicare mandatele de executare a pedepsei în cazul celor trei, emise de instanță.

„Doi dintre condamnați, B. Victor și C. Dumitru au fost găsiți la domiciliul lor de către polițiști. Al treilea, B. Gheorghe (Gigi Becali – n.r.), s-a prezentat la sediul IPJ Ilfov, unde polițiștii Serviciului Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale – IGPR au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea”, se arată într-un comunicat remis MEDIFAX de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Toți trei, după finalizarea procedurilor, vor fi încarcerați în arestul Poliției Capitalei.

Gig Becali și ceilalți doi condamnați din același dosar, Victor Babiuc și Dumitru Cioflină, vor fi duși ulterior, cel mai probabil, la Penitenciarul București Jilava, potrivit unor surse judiciare.

În închisoare, cei trei vor sta mai întâi, timp de 21 de zile, la Secția de carantină, pentru a fi evaluați și supuși unor investigații medicale.

Gigi Becali a fost condamnat definitiv, luni, de instanța supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc și fostul șef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.

Potrivit deciziei luate luni, completul de cinci judecători al instanței supreme l-a condamnat pe Becali la doi ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată și continuată.

În cazul finanțatorului echipei Steaua București – condamnat anterior la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul privind sechestrarea de persoane -, instanța a revocat suspendarea executării acestei pedepse. Judecătorii au reindividualizat pedepsele de câte trei ani de închisoare primite de Becali în acel dosar și le-au contopit cu pedeapsa de doi ani de închisoare pentru fapta din dosarul privind schimbul de terenuri.

După recontopirea pedepselor, au arătat judecătorii, Gigi Becali urmează să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de trei ani de închisoare cu executare, din care instanța a dispus să fie scăzută perioada 2 aprilie – 17 aprilie 2009, în care omul de afaceri a fost reținut și arestat preventiv pentru faptele din dosarul sechestrării de persoane.

Tot în dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc și fostul șef al Statului Major General Dumitru Cioflină au fost condamnați la câte doi ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în formă calificată.

În cazul fiicei fostului ministru al Apărării, Ioana Babiuc, instanța a dispus menținerea achitării decise de cei trei judecători ai instanței de fond.

Decizia de luni a instanței supreme, care este definitivă, a fost luată cu majoritate de voturi.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Noroc fără precedent! Ce s-a întâmplat o femeie care câștigat 1 milion de dolari la...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ