Greva CFR: Activitatea a fost reluată după semnarea contractului de mentenanță dintre CFR Călători și SCRL Brașov

Greva CFR: Activitatea a fost reluată după semnarea contractului de mentenanță dintre CFR Călători și SCRL Brașov
Circa 1.300 de angajați ai CFR care se ocupă cu lucrările de mentenanță au intrat joi dimineață în grevă, potrivit informațiilor Mediafax. Programul a aproximativ 20 de trenuri a fost afectat.

CFR Călători a semnat contractul de mentenanță cu SCRL Brașov și activitatea a fost reluată

CFR Călători a semnat joi, contractul de mentenanță cu Societatea de Reparații SCRL Brașov, la intervenți ministrului Transporturilor, Lucian Bode, iar protestul celor peste 1.300 de angajați s-a finalizat, iar activitatea trenurilor a fost reluată, potrivit unui comunicat de presă.

La solicitarea ministrului Lucian Bode, astăzi, 16 ianuarie 2020, a avut loc întâlnirea managementului CFR Călători cu reprezentanții salariaților Societății de Reparații „CFR SCRL Brașov” S.A. În contextul protestelor organizate la nivelul Societății de Reparații „CFR SCRL Brașov” S.A., ministrul Lucian Bode le-a cerut celor două părți să poarte discuții astfel încât în cel mai scurt timp să fie reluată activitatea.

„Așa cum am spus și la întâlnirea cu sindicatele din calea ferată din această săptămână, dialogul este singura cale de rezolvare a problemelor pe care le aveți. În lipsa dialogului, problemele nu se rezolvă de la sine iar starea de conflict poate escalada. De aceea vă solicit să discutați până când veți găsi o soluție de compromis. Trebuie să vă gândiți în permanență că prestați un serviciu public și orice întârziere sau anulare de tren îi afectează în primul rând pe români. Nu uitați că sunteți aici să găsiți soluții iar acest lucru trebuie să îl faceți cât mai repede. Normal era să nu ajungeți în această situație, normal era să vă rezolvați rapid orice divergență” a spus ministrul Lucian Bode.

În urma discuțiilor tuturor factorilor implicați, activitatea CFR SCRL a fost reluată.

 

Știre inițială

Angajații care au intrat în grevă lucrează în depouri pentru lucrările de mentenanță a locomotivelor. Este vorba despre depourile din toată țara, inclusiv cele din București, Cluj, Iași, Ploiești, Brașov și Timișoara.

Ion Tomoiagă, șef secție Cluj a SCRL, a declarat, corespondentului Mediafax, că oamenii stau în ateliere și așteaptă semnarea contractului de mentenanță.

„Este un protest spontan declanșat la SCRL, suntem în a treia zi, din cauza lipsei contractului de mentenanță reparații locomotive cu CFR Călători. Oamenii stau în ateliere, nu lucrează, și așteaptă senmnarea acestui contract. La nivel național sunt peste 1.500 de persoane, din care peste 100 la Cluj-Napoca. Sunt blocate trenuri la nivel național care nu pot circula fără revizie la locomotive. CFR Călători este acționar majoritar la SCRL, cu 97%, aceasta fiind o societate de reparații desprinsă din CFR Călători”, a spus Tomoiagă.

Acesta a reclamat presiunile făcute de conducerea CFR Călători pentru reluarea activității, dar angajații nu vor să cedeze până nu văd semnat contractul de mentenanță.

Gina Pistol, fortata sa se retraga din televiziune! Sarcina e in PERICOL?
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
E o bruneta superba! Maria este cea mai sexy fiica de fotbalist roman. Wow, cum...
Cod Rutier 2020: GESTUL BANAL pentru care un polițist te poate amenda. Mulți șoferi nu...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Simona Halep a dat LOVITURA! Vestea cea mare a venit în urmă cu scurt timp....
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
Gina Pistol, fortata sa se retraga din televiziune! Sarcina e in PERICOL?
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
ULTIMĂ ORĂ! Andreea Marin revine în televiziune. E OFICIAL! Anunțul tocmai a fost făcut
ȘCOLILE rămân închise. DECIZIA ministrului…
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide