Grupul Polițiștilor Rutieri depune PLÂNGERE PENALĂ împotriva deputatului PNL Florin Roman. Ei cer conducerii Poliției să le apere ONOAREA

Grupul Polițiștilor Rutieri depune PLÂNGERE PENALĂ împotriva deputatului PNL Florin Roman. Ei cer conducerii Poliției să le apere ONOAREA
FOTO - caracter ilustrativ: Mediafax Foto
Publicat: 22/07/2018, 19:54
Actualizat: 25/03/2019, 21:27

Grupul Polițiștilor Rutieri susțin că afirmațiile deputatului Florin Roman, potrivit cărora aceștia sunt nemulțumiți de modificările Codului Rutier pentru că „dispare șpaga” afectează onoarea Poliției și vor depune o plângere penală împotriva acestuia.

„Urmare apariției în spațiul public a unei postări de pe rețeaua de socializare a domnului deputat Florin Roman, prin care acesta aduce atingere onoarei și prestigiului Poliției Române prin folosirea unor cuvinte și expresii jignitoare la adresa tuturor polițiștilor, catalogându-i drept „șpăgari” și „ciubucari”, Grupul Polițiștilor Rutieri din România, prin Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, analizează oportunitatea înaintării către unitatea de parchet competență a unei plângeri penale împotriva domnului deputat Florin Român, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută și pedepsită de art. 296 din Codul Penal. Totodată, se analizează și posibilitatea înaintării către instanța competentă a unei acțiuni privind denigrarea personalului Poliției Române, prin folosirea în spațiul public a unor expresii sau cuvinte menite să aducă atingere onoarei și demnității polițiștilor„, au precizat reprezentanții Grupului Polițiștilor Rutieri din România.

Aceștia cer conducerii Poliției Române să ia poziție publică față de afirmațiile deputatului. Liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din România, Dumitru Coarnă, a declarat pentru Mediafax că luni va depune personal plângerea la parchet.

Florin Roman le-a răspuns imediat pe Facebook, precizând că amenințarea cu un proces îi dă ocazia să vorbească despre polițiști.

„Vă amintiți de numeroasele cazuri în care au fost polițiști ridicați pentru luare de mita? Sunt amenințat cu un proces. Foarte bine, voi avea ocazia sa vorbesc despre aceste lucruri, întâlnite peste tot în țară,” scrie Roman în mesajul său. „Grav mi se pare faptul că acești oameni au în continuare o atitudine agresivă, de milițieni comuniști, care își permit sa amenințe public și să încalce legea in mod grosolan. Am o veste proastă pentru acești polițiști amenințători: nu sunteți mai presus de lege, iar zbaterea voastră îmi demonstrează că nu vă pasă de oameni, ci de faptul că v-am stricat rânduiala de a sta la pândă pentru ciubuc și planul de amenzi. Câți șoferi și câte victime aveți pe conștiința?”

Nemulțumirile polițiștilor au răbufnit după ce, zilele trecute, deputatul PNL Florin Roman i-a acuzat pe Facebook pe polițiști că nu le pasă de numărul morților de pe șosele, ci doar de șpaga pe care vor să o încaseze.

„Aș vrea să înțeleg, dar nu pot. De ce se opun polițiștii de la rutieră la presemnalizarea radarelor, ca mijloc de prevenție? Doar pentru că dispare șpaga? Doar pentru că nu mai pot sta la pândă? Doar pentru că nu mai pot fi aroganți?” scrie Florin Roman. „Ieri am circulat prin Italia circa 500 de km. Peste tot radare presemnalizate, șoferii încetinesc și se feresc de accidente și amenzi. De ce mor în prezent pe șosele, domnilor de la rutieră 2.000 de oameni? E bine așa? Vânați și morți? Nu vă apasă niciodată numărul mare de morți pe șosele, faptul că în loc să preveniți, voi pândiți și oamenii mor în accidente? Nu vă mai satură nimeni de ciubuc?”

Grupul Polițiștilor Rutieri a transmis zilele trecute o scrisoare deschisă președintelui României, Klaus Iohannis, prin care îi solicită să nu promulge modificările Codului Rutier care fac referire la semnalizarea radarelor și spun că, dacă această lege va fi adoptată, vor muri peste 2.000 de persoane în 2019.

Proiectul deputatului PNL, Florin Roman, potrivit căruia prezența mașinilor de poliție cu radar va trebui presemnalizată prin panouri cu 500 – 2.000 de metri înainte, a fost adoptat, la începutul lunii iulie, de către Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase