Guvernul înfiinţează un comitet interministerial care să se găsească soluţii la combaterea efectelor secetei

Guvernul înfiinţează un comitet interministerial care să se găsească soluţii la combaterea efectelor secetei
Guvernul înfiinţează un comitet interministerial care să se găsească soluţii la combaterea efectelor secetei / Sursă FOTO: Mediafax Foto
Publicat: 15/07/2022, 13:26

Nicolae Ciucă a anunţat înfiinţarea unui comitet interministerial care să găsească soluţii la efectele generate de schimbările climatice în domeniul agriculturii, cum este cazul secetei.

„Am luat decizia ca începând de săptămâna viitoare să înfiinţăm un comitet ministerial care să se ocupe de toate efectele pe care le produc în agricultură schimbările climatice. El va fi compus din Ministerul Mediului, Agriculturii, Proiectelor Europene, Finanţelor, Economiei şi Antreprenoriatului. Dorim să identificăm măsurile pe care putem să le luăm de la bugetul de stat pentru sprijinul fermierilor care sunt afectaţi de efectele secetei şi dezvoltarea capacităţilor de producţie în industria alimentară”, a declarat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

Șeful executivului a mai spus că guvernanţii trebuie să identifice măsurile din fonduri guvernamentale şi fonduri de la UE pentru a dezvolta sistemele de irigaţii, pentru a veni în sprijinul fermierilor afectaţi de efectele secetei şi dezvoltarea capacităţii de industrie în agro-alimentară.

Premierul a cerut şi MAE şi ambasadorilor să ţină legătura cu diaspora şi să îi informeze de posibilităţile de dezvoltare a unor afaceri în ţara noastră.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase