Guvernul va adopta proiectul de garantare a pachetelor turistice. Turistul să fie 100% protejat

Redactor:
Ionel Dancu
Guvernul va adopta proiectul de garantare a pachetelor turistice. Turistul să fie 100% protejat
Executivul va adopta, joi, un act normativ privind garantarea pachetelor de servicii turistice astfel încât „turistul să fie 100% protejat" , a anunțat premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern.

„Un act important pe care îl vom adopta astăzi se referă la garantarea pachetelor de servicii turistice în deplină concordanță cu directiva europeană în domeniu. Am plecat de la premisa că turistul trebuie protejat, aceasta este acum principala noastră preocupare. Românii își fac planuri de vacanță, fac economii pentru a-și petrece câteva zile fără griji. Este datoria noastră să găsim modalități de garantare deplină a banilor pe care cetățenii îi rezervă pentru zilele de vacanță. Este un proiect discutat în detaliu cu operatorii din turism, cu ANPC și cu reprezentanții Comisiei Europene. Soluțiile pe care le-am introdus în acest act normativ, pentru ca turistul să fie 100% protejat sunt: polițe de asigurare, scrisori de garanție bancară și un fond mutual. Ministerul Turismului a avut discuții cu asiguratorii care au pregătit deja un pachet pentru o astfel de asigurare pentru agențiile de turism”, a spus premierul.

Ea a precizat că actul normativ prevede și procedura specială de repatriere a turiștilor aflați în dificultate.

„Pentru că mulți români aleg să își petreacă vacanțele în afara țării, acest act normativ prevede și procedura specială de repatriere a turiștilor aflați în dificultate. Așadar, nu vom mai avea cazuri în care românii să fie abandonați în diferite colțuri ale lumii”, a adăugat Dăncilă.

Foto: Hepta

 

Inchide