HALLOWEEN în București – petreceri cu bomboane, dovleci și concerte în club. GOOGLE sărbătorește și el HALLOWEEN printr-un DOODLE

HALLOWEEN în București - petreceri cu bomboane, dovleci și concerte în club. GOOGLE sărbătorește și el HALLOWEEN printr-un DOODLE
Publicat: 31/10/2012, 08:46
Actualizat: 29/07/2014, 17:08

Petrecerile de HALLOWEEN au început anul acesta cu câteva zile mai devreme, sărbătoarea propriu-zisă fiind marcată, miercuri, cu mai puține evenimente specifice, cele mai multe desfășurate în cluburile din București și în marile centre comerciale.

Petrecerile de HALLOWEEN au început anul acesta mai devreme, încă din weekend, când mall-urile, cinematografele și cluburile bucureștene au fost vizitate de cei dornici să-și demonstreze ingeniozitatea în materie de costumații înfricoșătoare. Sărbătoarea propriu-zisă, Halloween, este marcată calendaristic miercuri, când o parte din cluburi și doar câteva dintre mall-urile din Capitală mai au organizate petreceri tematice.

HALLOWEEN GOOGLE DOODLE. Google sărbătorește HALLOWEEN pe 31 octombrie. VIDEO

Astfel, miercuri, Sun Plaza se transformă în Casa Ororilor. Cele mai cunoscute personaje din filme horror vor defila pe holurile centrului comercial, iar cei mici și cei mari deopotrivă pot asista la o demonstrație ingenioasă de sculptură în dovleci, unde vor învăța cum să facă cele mai înspăimântătoare decorațiuni de Halloween.

Tot miercuri, Băneasa Shopping City își întâmpină clienții cu o serie de surprize. Atât cei mici, cât și cei mari vor putea să se fotografieze alături de personaje și decoruri înfricoșătoare sau pot colinda magazinele unde vor fi întâmpinați cu bomboane și alte dulciuri specifice.

În Liberty Mall și în Plaza România se petrece la film, deoarece organizatorii au pregătit un maraton de producții cinematografice cu zombie, Dracula și toate personajele nelipsite de Halloween. Vedeta va fi celebra animație „Hotel Transylvania”, care va putea fi vizionat 3D, dublat în limba română.

Tot de Halloween, București Mall își transformă vizitatorii în personajul preferat. Invitați sunt eroi din seriile Cartoon Network – Ben Ten și Scooby Doo -, ale căror superputeri sunt gata să facă față oricăror situații. Premii și costume dintre cele mai diverse își dau întâlnire miercuri, începând cu ora 17.00, cu cei care sărbătoresc cu voie bună în fiecare zi. Timp de patru ore se vor desfășura ateliere de face painting, momente magice cu dovlecei decorați, totul într-o atmosferă presărată cu premii și, din partea casei, gratuit, vată de zahăr pentru toți participanții.

La Terra Park, sărbătoarea de Halloween începută încă de vineri va continua până pe 2 noiembrie cu ateliere de creație de costume și peruci haioase, cu povești înfricoșătoare despre vampiri și ateliere de origami în cadrul cărora vor putea fi confecționate felicitări.

Însă, ca în fiecare an, cele mai ofertante din punct de vedere al petrecerilor cu tematică de Halloween sunt cluburile. La Coyote Cafe este Halloween Karaoke și DJ Party, în Centrul Vechi, la Tephra se organizează Halloween Scarry Make-Up Party, cu dovleci scobiți și machiaje inedite, iar în True Club, Alina Toma și True Band vor întreține atmosfera și vor premia cele mai reușite costumații. La aceste petreceri intrarea este liberă.

La Hard Rock Cafe din București vor răsuna în seara de Halloween hituri precum „Unchain My Heart” – Joe Cocker, „Blue Suede Shoes” – Elvis Presley, „YMCA” – The Village People și „Let Me Entertain You” – Robbie Williams, în interpretarea unor voci recent consacrate – Alin Văduva și Cristina Vasiu (finalista de la „Vocea României”). Prețul unui bilet este de 25 de lei.

La Ageless Club se merge pe urma originii sărbătorii de Halloween, astfel că, miercuri, de dragul tradiției, toți cei care calcă pragul clubului trebuie să fie dornici să-și exprime „adorația pentru demoni” purtând o mască, aducând dovleci sculptați sau orice fel de costum sau obiect în ton cu evenimentul. Atmosfera va fi întreținută de acorduri ale unor trupe și artiști celebri precum Black Sabbath, King Daimond, Bauhaus, Wednesday 13 și The Cure. Intrarea va fi plătită în bomboane.

HALLOWEEN, sărbătorit de GOOGLE printr-un GOOGLE DOODLE. Totul despre HALLOWEEN: cum se sărbătorește, care sunt simbolurile de HALLOWEEN și care este poziția bisericii față de HALLOWEEN. VIDEO

Pentru cei care nu au reușit să petreacă miercuri, Shakespeare Bar prelungește sărbătoarea până la finalul săptămânii. Astfel, de la ora 22.00, barul devine un loc de groază și organizează din nou un weekend horror.

HALLOWEEN este o sărbătoare de origine celtică, preluată de multe popoare din lumea occidentală și nu numai. HALLOWEEN se sărbătorește în noaptea de 31 octombrie, precedând sărbătoarea creștină Ziua tuturor sfinților de pe 1 noiembrie. Obiceiuri specifice de HALLOWEEN sunt realizarea de dovleci sculptați, luminați cu ajutorul unor cu felinare, folosiți la decorarea caselor și grădinilor sau ca lanterne, dar și costumarea în personaje desprinse din poveștile de groază. Copiii costumați astfel colindă din casă în casă și sunt recompensați cu dulciuri pentru creativitate. Cele mai populare dulciuri pregătite pentru această sărbătoare sunt merele glazurate.

Alina Dan, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?