Harta spitalelor din București. 5 noi unități medicale ar putea fi construite în Capitală

Harta spitalelor din București. 5 noi unități medicale ar putea fi construite în Capitală
Publicat: 03/03/2018, 08:52
Actualizat: 03/03/2018, 16:22

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut recent un pact politic în cadrul Consiliului General al Municipiului București (CGMB) în ceea ce privește terenul pentru construirea Spitalului Metropolitan, reușind să obțină un vot favorabil din partea consilierilor PNL. În schimbul votului, primarul general a promis că PMB va construi alte două spitale, la cererea PNL, în sectoarele 3 și 6 din Capitală.
Astfel, pe lângă Spitalul Metropolitan, a cărui investiție va fi de 300 de milioane de euro, bani de la buget, și care ar urma să fie construit în nordul Capitalei, în Pipera, Municipalitatea vrea să construiască alte două spitale, în sectoarele 3 și 6.

În ceea ce privește cele două spitale cerute de PNL, planurile sunt într-o fază incipientă, nefiind stabilite nici măcar locațiile unde vor fi ridicate.

„Avem niște terenuri, dar până nu stabilim clar pe care îl vom folosi, nu facem nimic public, pentru a nu se ivi discuții sau speculații imobiliare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gabriel Mutu, primarul sectorului 6.

Pe lângă spitalul pe care Municipalitatea ar putea să-l construiască în sectorul 6, pe harta din vestul Bucureștiul va mai fi ridicată o unitate medicală, respctiv Spitalul SRI.

„Tot în sectorul 6 va funcționa și Spitalul SRI, după ce sediul actual al Serviciului a fost retrocedat”, mai susține Gabriel Mutu. Potrivit unei hotărâri a CGMB din 2015, SRI a primit, pentru construirea unui spital, un teren pe Bulevardul Vasile Milea din sectorul 6.

De asemenea, și primăria sectorului 1 are în plan construirea unui spital în nordul-vestul Capitalei, mai exact pe Șoseaua București- Târgoviște.

„Primăria Sectorului 1 continuă procedurile de construire a celui mai modern spital din București. Potrivit proiectului de buget, aprobat în Consiliului Local, Primăria Sectorului 1 va aloca, în acest an (n.r. – 2018), sumele necesare pentru elaborarea studiului de fezabilitate la noua unitate medicală. Până în prezent, a fost elaborat studiul de prefezabilitate și a fost depus, spre aprobare, la Primăria Municipiului București, Planul Urbanistic Zonal”, anunța, la mijlocul lunii februarie, primăria sectorului 1.

Potrivit sursei citate, spitalul ar urma să fie construit în baza unui protocol de colaborare dintre primăria sectorului 1 cu Ministerul Sănătății, încheiat în toamna anului trecut.

„Primăria Sectorului 1 va construi, pe un teren de 7,2 ha, situat pe Șoseaua București-Târgoviște nr. 10, un spital de urgență de categoria 1A, care va beneficia de toate specialitățile medicale. Aici, vor fi relocate Spitalul de Urgență Floreasca, Spitalul de Arsuri și Institutul Național pentru Ocrotirea Mamei și Copilului >”, mai precizează reprezentanții primăriei sectorului 1 din Capitală.

Porivit directorului medical al Spitalului de Arși din Bucuești, Cristian Nițescu, viitorul spital de pe Șoseaua București- Târgoviște va fi unul foarte performant și dotat cu cele mai noi tehnologii.

„Deocamndată, proiectul este în stadiu de prefezabilitate. După aceea, va fi studiul de fezabilitate, și atunci vom putea vorbi despre detalii tehnice, precum numărul clădirilor, sau câte etaje va avea spitalul. Noi participăm frecvent la ședințele cu primăria sectorului 1 și desigur că ne dorim să funcționăm într-un alt sediu, nou și modern. Vor să facă un spital de gradul 1A, adică foarte performant, care să aibă toate specializările, și un centru de arși în adevăratul sens al cuvântului, cum România nu a avut niciodată”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristian Nițescu, directorul medical al Spitalului de Arși din București.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani