Ilan Laufer a fost numit consilier onorific în Guvernul Dăncilă

Publicat: 18/12/2018, 10:18

Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri în Cabinetul Tudose, IlanLaufer, propus și refuzat de Klaus Iohannis pentru portofoliul Dezvoltării, a fost numit, luni, în funcția de consilier onorific în Guvernul Dăncilă, funcție neremunerată, potrivit unor surse oficiale.

IlanLaufer, a fost la sfârșitul lunii trecute, refuzat de șeful statului pentru funcția de ministru al Dezvoltării. Ulterior, social-democratul a anunțat că șeful statului a contribuit la „sabotarea” ședinței comune ale guvernelor român și israelian și că dorește „legături doar cu Berlinul”. Acesta a adăugat că Iohannis dorește blocarea relațiilor României cu SUA și Israel.

De asemenea,Laufera declarat că refuzul președintelui Klaus Iohannis de a-l numi la Ministerul Dezvoltării este un act antisemit, anunțând că va face plângere împotriva acestuia la CNCD.

Harry IlanLaufer, în vârstă de 35 de ani, a fost ministru pentru Mediul de Afaceri în Cabinetul Tudose, dar și secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat fiind responsabil pentru Programul „Start-up Nation Romania”.

IlanLaufera deținut și portofoliul de ministru pentru Mediul de Afaceri, din vara anului 2017 până la finele lunii ianuarie 2018, când a fost schimbat după ce PSD i-a retras spriijinul politic lui Mihai Tudose din funcția de premier.

Acesta a fost angajat la Guvern și în perioada 2013-2014, pe funcția de consilier la Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism.

Ministrul, propus și refuzat de șeful statului la portofoliul Dezvoltării Regionale, este absolvent al Academiei Nationale de Educatie Fizica si Sport (ANEFS) București.

După ce l-a acuzat pe Iohannis de antisemitism, a atras asupra lui un val de critici.”Să te folosești de drama poporului tău ca să sensibilizezi și să manipulezi opinia publică, asta înseamnăsă fii mizerabil,” a scris pe Facebook Tudor Chirilă „Să-i reproșezi unuia care te-a mai numit ministru că discriminează pe criterii etnice pentru că nu te-a mai numitîncă o dată, asta înseamnă să fii mizerabil. Să ajungi să te poziționezi ca înflăcărat gardian al memoriei dramelor poporului tău, când ești mai cunoscutpentru activitatea mondenădecât pentru activism, asta înseamnă să fii mizerabil. Să te folosești de familia ta și de drama ei casă deturnezi complet sensulunui refuz, asta înseamnă să fii mizerabil. România trăiește probabil una dintre cele mai grave pauze de bun simț din istoria ei recentă. Până și ultimul român dintr-un ipotetic clasament al bunelor maniere și educației s-ar uita de sus la mizerabilii care au ajuns să ne conducă”.

„Sunt profund mâhnit de valul de reacții la adresa mea,” a scris Laufer pe Facebook. „Sunt român și simt românește. În tot ce am făcut, am avut un singur crez: România este Țara mea și lupt pentru valorile ei și pentru unitate națională. Religia nu trebuie să fie un motiv care să justifice reacțiile antisemite la adresa mea”, a fost replica lui Laufer.

„Având în vedere acuzațiileeronatereferitoare la faptul că nu am fost născut în România, țin să precizez următoarele: sunt născut în Romania, suntromânși simt românește.

Fac parte dintr-o etnie cu o profundă conștientizare și încărcătură istorică, evreii fiind un popor care a fost sensibilizat de-a lungul timpului din cauza suferințelor îndurate. Înțeleg și respect regulile statutare ale organizațiilor evreiești și îmi aleg astăzi cuvintele cu prudență.

Totodată, din cauza nejustificării refuzului – conform Constitutiei, a domnului Președinte, de a fi parte din Guvernul Romaniei, am avut o reacție la cald, bazată pe o puternică încărcătură emoțională. Nu mi-am dorit și nu îmi doresc să amestec trăirile personale în viața politică.

Consider că, la nivel personal, am dreptul să fiu subiectiv, când mă simtdiscriminat.

Rămân implicat în proiectele menite să încurajeze dezvoltarea antreprenorilor și a companiilor cu capital românesc, inclusiv internaționalizarea acestora, atât în Europa, cât și în Statele Unite ale Americii.

#Centenar#România100#Unitate/SmartStartUSA/ ParteneriatStrategic/ RomaniaUSA/ Ilan Laufer/ RamanetiAproape”, a scris Laufer pe Facebook, în urma scandalului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Unde aleg românii să plece de Paște?