Ilie Năstase a fost prins băut la volan

Publicat: 28/05/2018, 01:50
Actualizat: 26/03/2019, 01:09

Fostul tenismen a fost testat, vineri dimineață, cu etilotestul, după ce a fost oprit de poliție la un control. Aparatul a indicat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare. Năstase a rămas fără permis timp de trei luni și a ajuns la INML încătușat pentru că devenise recalcitrant și îi înjura pe agenții de Poliție. „Nu m-am simțit niciodată așa umilit”, a declarat Năstase.

Câteva ore mai târziu, Ilie Năstase a fost depistat în trafic, în apropierea Spitalului Floreasca, conducând un scuter pentru care legea prevede obligativitatea permisului de conducere.Reprezentanții Brigăzii Rutiere a Poliției au precizat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, căfostului jucător de tenis îi va fi întocmit un nou dosar penal pentru conducerea unui autovehicul având dreptul de conducere suspendat.

Năstase e revoltat că ministrul de Interne nu i-a răspuns la telefon

Ilie Năstase i-a acuzat pe polițiștii care l-au ridicat prima oară că au fost brutali, punându-i cătușe.

„Nu am vrut să dau testul (n.r.: cu etilotest) și mi-au pus cătușele, pentru că nu au crezut că am băut două beri. Nici nu trebuia să îmi oprească carnetul pentru acea alcoolemie. Au fost puțini brutali cu mine, la 72 de ani. Erau șase în lateral și unul în spate. Am urme de la cătușe, am și pe spate. M-au împins, cum puteam să fug. Poate dacă eram terorist? Mă ustură și mă doare. Cred că ar trebui să folosească capul înainte de picioare și forța”, a declarat Ilie Năstase, vineri dimineața, la Antena 3.

„Testul de alcoolemie a ieșit 0.05. Mi-au spus că trebuie să-mi dea amendă, dar un polițist a zis să-mi ia și sânge. Mi-au făcut și test pentru droguri. Ce înseamnă asta? La mine, cel mai mare drog a fost un pahar de șampanie. Oamenii ăștia sunt «duși». La INML, testul a fost tot 0,05. N-am fost umilit așa niciodată. Mi-au strâns cătușele atât de tare încât mi-au făcut rană. Mi-au spus că așa se procedează când sunt agresiv. Eu am fost doar agresiv verbal, nu fizic.

A sta la pândă e un furt. Mă voi duce la CEDO, pentru că doamna ministru și secretarii dânsei nu au vrut să răspundă la telefon. E o lege: dacă vrei să arestezi un fost parlamentar sau general, treci puțin mai sus și întrebi. Alții nu gândesc cu picioarele, ca ei.

Eram conștient că pot să conduc, stau foarte aproape. Mi s-a spus că eram pericol public. Care era pericolul public? Polițiștii au filmat doar ce au vrut ei. Erau mii de polițiști la spital, fericiți că au prins un pește mai mare. Mă dor toate oasele, am fost trântit la pământ. Merg să iau certificat medico-legal, apoi merg la CEDO. Cer 2-3-5 milioane de euro daună și le dau la copiii săraci din țară.

Am răni la mâini și puțin la frunte. Am fost prins cu 0,05. Asta nu e infracțiune, doar că îmi ia permisul. 0,05 înseamnă două sticle de bere. Nu eram atât de nebun încât să mă urc beat în mașină. Polițiștii trebuiau să reacționeze altfel, nu eu. «Cât ai băut?». «3 beri am băut». «Hai, domne, că ai băut mai mult!». Am băut 3 beri și am și mâncat. Când mai și mânânci, nu te îmbeți. Am băut 3 beri și am mâncat paste și friptură”, a spus Ilie Năstase la un post de televiziune.

După ce a fost oprit în trafic, Ilie Năstase a încercat să dispară

Polițiștii rutieri au fost nevoiți să blocheze mașina lui Ilie Năstase din cauză că fostul jucător de tenis a plecat de pe loc după un schimb de replici cu un agent, chiar dacă acesta l-a somat să oprească și i-a cerut să se legitimize, a anunțat șeful Brigăzii Rutiere a Capitalei.

„În dimineața zilei curente, în jurul orei 04.45, un echipaj al Brigăzii Rutiere București care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Șoeaua Nordului a efectuat semnal regulamentar de oprire unei mașini care se deplasa pe această arteră. Conducătorul auto a oprit inițial, după care, în urma unor discuții sumare cu agentul de poliție care și-a declinat identitatea și care a cerut actele pentru control, s- a pus în mișcare fără a avea acceptul acestuia, fiind necesară urmărirea și oprirea în trafic, după aproximativ 200 de metri, prin blocarea acestui autovehicul”, a declarat șeful Brigăzii Rutiere, Victor Gîlceavă.

La acel moment, polițistul a cerut ajutorul colegilor. După ce a fost blocat din nou în trafic, lui Ilie Năstase i-au fost cerute iar actele și, deoarece emana vapori de alcool, i s-a cerut să facă testul cu aparatul etilotest. Fostul jucător de tenis a refuzat să i se facă testul, a devenit agresiv cu polițiștii, motiv pentru care a fost necesară încătușarea acestuia și dus pentru recoltarea de probe biologice la sediul INML.

„A dorit totuși să se supună unei astfel de testări, rezultatul fiind 0,55 miligrame per litru în aerul expirat, valoare ce conferă obligativitatea recoltării probelor de sânge, aflându-se în prezența unei infracțiuni la regimul rutier. La momentul inițial, al opririi în trafic și blocării autoturismului respectiv, fac mențiunea că în sprijinul celor doi colegi inițiali, au mai venit încă patru colegi, acționând la locul respectiv un număr de 6 polițiști”, a mai spus Victor Gîlceavă.

Ilie Năstase a fost supus și unei testări pentru a se determina dacă a consumat substanțe stupefiante, rezultatul fiind negativ. Fostului jucător de tenis i-a fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de refuz de prelevare a mostrelor biologice și a fost amendat cu 1.000 de lei.

Apoi, în jurul orei 11.00, Ilie Năstase a fost prins din nou în trafic, în zona Șoselei Ștefan cel Mare, când făcea un viraj stânga peste linia continuă, cu un scuter, fără a avea dreptul de a conduce. Pentru faptul că a trecut peste linia continuă, fostul jucător de tenis a fost amendat cu încă 1.305 lei și 6 puncte de penalizare.

„În urma verificărilor, s-a constatat că cel în cauză a prezentat un permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului condus, situație în care au fost întocmite acte procedurale pentru cele două infracțiuni, conducerea cu permis necorespunzător categoriei și conducerea cu permisul de conducere suspendat. Deși la momentul săvârșirii primei infracțiuni, permisul de conducere se reține în vederea anulării, iar infracțiunea prevăzută în Codul Penal este de conducere cu permisul suspendat, potrivit legislației în vigoare, starea de reținere a permisului, în situația în care acesta nu are valabilitate sau dovada înlocuitoare nu este cu valabilitate, este asimilată suspendării”, a mai declarat șeful Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Polițiștii spun că măsura încătușării a fost luată respectându-se legea.

„Lucrătorii Brigăzii Rutiere au aplicat întocmai prevederile legale cu privire la procedura încătușării și a conducerii, pentru aplicarea și dispunerea măsurilor în consecință. Există imagini filmate care reprezintă probe la dosarul cauzei, probe ce nu pot fi date publicității. Nu a fost târât, a fost doar scos din autovehicul și aplicată măsura de încătușare, după care introdus în autospeciala de poliție și condus către Institutul de Medicină Legală”, a mai spus Victor Gîlceavă.

Veștile triste au continuat pentru Ilie Năstase și pe seară, când acesta a anunțat, pe contul de Facebook, că sora lui, Georgeta Kornmann, a murit.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Moment ISTORIC în România. Intră în vigoare oficial pe 31 martie: Vom avea drepturi depline
Exclusiv: Anghel Damian n-o scapă din ochi pe Theo Rose. Iubitul vedetei a păzit-o la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată