Imagini greu de vizonat. Sistemul medical din România pare căzut la pământ. Pacienți suspecți de coronavirus, ținuți chiar și 14 ore în curtea Spitalului Județean Neamț. VIDEO

Imagini greu de vizonat. Sistemul medical din România pare căzut la pământ. Pacienți suspecți de coronavirus, ținuți chiar și 14 ore în curtea Spitalului Județean Neamț. VIDEO
Imagini greu de vizonat. Sistemul medical din România pare căzut la pământ. Pacienți suspecți de coronavirus, ținuți chiar și 14 ore în curtea Spitalului Județean Neamț. VIDEO
Publicat: 07/10/2020, 17:43
Actualizat: 07/10/2020, 17:45

Mai mulți pacienți suspecți de coronavirus au trecut prin momente cumplite. Aceștia ar fi fost nevoiți să aștepte chiar și 14 ore în curtea Spitalului Județean Neamț, pe scaune. Imaginile sunt, de-a dreptul, revoltătoare.

De semnalat faptul că unii dintre pacienți erau în vârstă. Pe imagini se poate observa cum unei femei îi este administrată o perfuzie, în timp ce este pe scaun, cu stativul lângă ea. De asemenea, un bărbat este, de-a dreptul disperat. Spune că așteaptă de 14 ore în fața spitalului și că tuturor li s-a transmis să aibă răbdare până se vor elibera locuri. Toți au precizat că sunt suspecți de coronavirus.

Imaginile greu de imaginat, cu pacienți care stau pe scaune sau se plimbă prin curte, lângă corturile de triaj, au fost filmate în noaptea de 5 spre 6 octombrie.

Doi pacienți anunță că li s-au recoltat probe de sânge și urină, după care au fost invitați să aștepte rezultatele analizelor, fără să fie lăsați să plece. Unul dintre ei chiar susține că tatăl său este internat în spital. Părintele lui ar fi, însă, tot în unitatea medicală deși are toate documentele și așteaptă de 12 ore să plece acasă.

Spitalul Județean Neamț- Pacienți ținuți ore intregi în curte, sub cerul liber, bătrâni de peste 70 de ani, stau de 10, 12 sau 14 ore fără apă și fără alimente

Spitalul Județean Neamț- Pacienți ținuți ore intregi în curte, sub cerul liber, bătrâni de peste 70 de ani, stau de 10, 12 sau 14 ore fără apă și fără alimente. Citeste mai multe detalii AICI http://tvmneamt.ro/video-pandemia-bate-omenia-spitalul-judetean-neamt-lagar-de-exterminare-autoritatile-tac-malc/

Publicată de TVMneamţ.ro pe Luni, 5 octombrie 2020

Pacinent suspect de coronavirus: “Nu ne-au dat nimic! Mi-au zis să aștept până se fac locuri la spital”

Pe filmare intervin și doi bărbați care precizează că au peste 70 de ani. Unul ar aștepta pe scaun, de 14 ore, iar celălalt de “doar” 10.

În cort au fost oameni în etate, i-au scos afară și au băgat tineret. De ce au scos bătrâni din cort? (…) Fiecare cu ordinul interior, nu ne băgăm. Eu mai trebuie să stau până se face un loc mâine dimineață, dacă se face. Sunt suspect de COVID și am probleme cu plămânii„, afirmă unul dintre bărbați.

Mi-au zis să aștept până se fac locuri la spital (…) Nu ne-au dat nimic (…) Am fost înaăuntru (n.r. -în cort), m-au dat afară. Am intrat că mi-era frig. O oră și ceva am stat. Sunt suspect de COVID, am fost adus cu salvarea de la Roman„, spune un alt pacient.

Conform tvmneamt.ro, toți pacienții au fost cazați în corturile de triaj, în containerele amenajate special de mai multe ONG-uri pentru zona de triaj sau în clădirea spitalului. Unitatea medicală, prin vocea managerului, a confirmat situația, susținând că blocajul s-a produs din cauză că spitalul este aproape de capacitatea maximă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Rețeta perfectă de drob de miel. Puține gospodine știu toate secretele
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii