Îmbrânceli între susținători ai lui Băsescu și un grup de revoluționari, la mitingul PDL de la Iași

Îmbrânceli între susținători ai lui Băsescu și un grup de revoluționari, la mitingul PDL de la Iași
Publicat: 21/07/2012, 12:04
Actualizat: 04/07/2013, 04:03

Jandarmii au intervenit, sâmbătă, în Piața Palatului Culturii din Iași, unde are loc mitingul PDL, pentru a aplana un conflict între susținători ai lui Traian Băsescu și un grup de aproximativ 30 de revoluționari care cer demiterea președintelui suspendat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În mulțimea adunată în Piața Palatului Culturii din Iași, la mitingul PDL, și-a făcut apariția și un grup de aproximativ 30 de revoluționari care au o pancartă de mari dimensiuni pe care scrie „Da, demitere”. Ei au scandat „Jos Băsescu” și au avut schimburi de replici cu susținătorii președintelui suspendat, jandarmii intervenind între cele două grupuri, pentru aplanarea scandalului.

Și la începutul mitingului, înaintea sosirii liderilor PDL, mai mulți pensionari susținători ai USL și răspândiți în mulțime s-au luat la ceartă cu susținătorii președintelui suspendat, unul dintre aceștia fiind bruscat și părăsind piața la scurt timp.

Aproximativ 10.000 de persoane participă, sâmbătă, la mitingul PDL în Piața Palatului Culturii din Iași, unde a ajuns și președintele suspendat Traian Băsescu, alături de liderii democrat-liberali și de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, toți îmbrăcați în cămăși albe.

Pe scena din Piața Palatului Culturii din Iași au urcat liderii PDL Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Sever Voinescu, Cristian Preda, Teodor Paleologu, Monica Macovei, alături de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu și de Mihail Neamțu, toți în cămăși albe, iar într-un cort amenajat în spatele scenei se află Traian Băsescu, îmbrăcat în tricou albastru.

Oamenii poartă pancarte cu mesaje precum „Jos Ponta”, „Băsescu, suntem cu tine”. Un bătrân are o pancartă pe care sunt scrise „soluțiile de vot”: „1 – neprezentarea la vot până la ora 19.00, urmărim sondajele de opinie; 2 – prezentare la referendum după ora 19.00, votând «nu» dacă până atunci au votat peste 9 milioane de oameni”.

Primul care s-a adresat mulțimii a fost Gheorghe Flutur, care a spus că reprezentanții USL „se comportă ca noii mineri din 3-6 iunie, care dau bastoane pe spinarea statului de drept”.

„Nu trebuie să îi lăsăm. Să spunem nu abuzului, celor care au dat cu economia în gard în aproximativ două luni, celor care au devalorizat leul, să ne apărăm președintele ales”, a spus Flutur.

Liderul PDL Vasile Blaga le-a spus participanților la miting că Victor Ponta este „un hoț, un palgiator” și că nu înțelege cum acesta mai poate vorbi cu soția și se mai poate uita în ochii copiilor săi.

Președintele PDL a spus, de pe scena amenajată în Piața Palatului Culturii din Iași, că „acest regim iresponsabil Ponta-Antonescu a atacat zi de zi instituțiile statului, au încercat să le subjuge”.

„Socialiștii României n-au știu să guverneze decât subjugând instituțiile. Este un guvern de plagiatori. Au crezut că le merge, au crezut că lumea nu înțelege, dar pas cu pas opinia public internă și internațională, presa internațională, CE și-au dat sema ce se întâmplă în țară și miercuri, când trebuia să avem o veste bună, trebuia ridicat MCV, totul s-a năruit, și avem cel mai dur raport. Leul e la pământ, șomajul e în creștere, marile companii pleacă, azi, mâine nu vom mai putea circula în Europa, ăsta e USL. Jos USL”, le-a spus Blaga celor prezenți la miting.

El le-a mai spus oamenilor că vineri „Ponta a luat lovitura de grație, după ce profesorii săi de la Universitatea București i-au spus că e un hoț și un plagiator”.

„Eu nu înțeleg cum omul ăsta mai poate vorbi cu nevastă-sa, se mai poate uita în ochii copiilor lor și spun «Jos, dă-ți demisia, domnule Ponta!». Toți suntem uniți pentru a spune nu la referendum, nu acestei clici, iar în toamnă să reușim să-i dăm jos, dar democratic, nu cum au făcut-o ei”, a afirmat Vasile Blaga.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația