Împăratul Iulian: Urmează 30 de zile de doliu și funeralii cum nu s-au mai văzut

Împăratul Iulian: Urmează 30 de zile de doliu și funeralii cum nu s-au mai văzut
Publicat: 18/08/2013, 13:40
Actualizat: 27/03/2019, 23:13

Împăratul romilor Iulian a declarat după aflarea veștii că Florin Cioabă a decedat în Turcia, că vor urma 30 de zile de doliu și funeralii „cum nu s-au mai văzut” și îndemnat comunitatea romilor la pace, spunând să „nu-și facă griji, pentru că cei care trebuie să aibă grijă, vor avea în continuare”

Împăratul romilor Iulian a declarat corespondentului Mediafax, duminică, după ce a aflat despre decesul lui Florin Cioabă că este o tragedie și că va urma o perioadă de doliu de 30 de zile, dar și funeralii „cum nu s-au mai văzut”.

„Am fost sunat din Turcia de copiii lui Cioabă, care mi-au spus că regele a murit. Urmează 30 de zile de doliu. Peste două-trei săptămâni vom întruni Consiliul de Coroană și vom hotărî cine îl va urma la tron. Conform legii noastre, cel care îi urmează este Dorin, fiul lui cel mare”, a declarat Iulian.

Potrivit acestuia, copiii lui Florin Cioabă i-au spus că „inima artificială ce i-a fost montată nu a mai funcționat”.

Întrebat cum se vor desfășura funeraliile, Împăratul Iulian a declarat: „Vor fi funeralii deosebite, cum nu s-au mai văzut până acum, care vor dura trei zile”.

Iulian a transmis și un mesaj comunității de romi pe care îi îndeamnă la pace și liniște, rugându-i să stea liniștiți, pentru că „cei care trebuie să aibă grijă de ei vor avea în continuare și să nu facă fapte rele, cum au făcut sâmbătă, la Lugoj”.

Rude și apropiați ai lui Florin Cioabă s-au adunat, duminică, la reședința familiei din municipiul Sibiu, însă porțile casei au fost închise, cei prezenți refuzând să dea declarații și spunând că vor „să-și plângă mortul”.

De asemenea, la biserica aflată în apropiere de reședința familiei, unde Florin Cioabă era pastor, au venit aproximativ 40 de persoane, ușile fiind închise pentru rugăciune.

Familia lui Florin Cioabă dorește ca acesta să fie înmormântat în același cavou cu tatăl său, Ioan Cioabă, în Cimitirul Municipal din Sibiu.

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viață duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Ãœniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge, au declarat, pentru MEDIAFAX, apropiați ai familiei.

Informația a fost confirmată de rudele lui Cioabă, care au precizat, pentru MEDIAFAX, că decesul s-a produs la 11.10, în urma unui stop cardio-respirator.

Fiul acestuia, Dorin Cioabă, declara sâmbătă că tatăl său a ieșit din comă, este în stare stabilă și se reface după intervenția prin care i-a fost montat un dispozitiv de asistare circulatorie.

Dorin Cioabă a mai spus că tatăl său se simte „mai bine” după intervenția făcută vineri, despre care afirma că a fost una „salvatoare”.

Medicii spitalului Akdeniz Ãœniversitesi din Antalya i-au montat lui Florin Cioabă, vineri seară, un dispozitiv de asistare circulatorie, care să-i ajute inima să pompeze sânge.

Procedura, una extrem de riscantă, a durat patru ore și s-a încheiat cu succes.

Potrivit unor apropiați ai familiei, medicii care i-au montat lui Cioabă dispozitivul sunt renumți în Turcia și în lume pentru astfel de intervenții prin care, practic, pacientului i se instalează o inimă artificială.

Intervenția a fost făcută după ce Florin Cioabă, aflat în stare gravă și ținut în viață cu ajutorul aparatelor, a fost transferat, tot vineri, de la spitalul Anadolu din Antalya la spitalul Akdeniz Ãœniversitesi din aceeași provincie a Turciei.

Ministerul Sănătății (MS) a precizat că, potrivit informațiilor primite din partea medicilor din Antalya și din partea echipei medicale din România, starea de sănătate a lui Florin Cioabă nu permite momentan repatrierea acestuia.

„În cazul în care se va pune problema transferului pacientului Florin Cioabă în România, MS în colaborare cu MAI vor sprijini familia pacientului și vor pune la dispoziția acestora avionul SMURD, costul transportului, respectiv al combustibilului și al taxei de aterizare, fiind suportat de către familia pacientului”, preciza MS.

De asemenea, reprezentanții Ministerului Sănătății au obținut informații despre starea lui Florin Cioabă de la medicii din spitalul din Antalya și, ulterior, au ținut legătura permanent cu doctorul Șerban Brădișteanu, care se afla la unitatea medicală unde este internat acesta, pentru a vedea care este situația medicală și pentru a sprijini, din punct de vedere medical, familia, în caz de nevoie, se arăta într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Șerban Brădișteanu, șeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul de Urgență Floreasca, a plecat miercuri noapte spre Antalya, pentru a stabili dacă Florin Cioabă, care a suferit luni după-amiază un preinfarct, ar putea fi operat acolo sau ar putea fi transportat în România.

Medicul Șerban Brădișteanu a declarat, joi, pe Aeroportul „Henri Coandă”, la revenirea în țară, că Florin Cioabă nu are o leziune cerebrală ireversibilă, dar starea lui este gravă, circulația spre creier a fost afectată din cauza infarctului, capacitatea de contracție a inimii este redusă și sunt afectați rinichii, având nevoie de suport renal.

Întrebat cine l-a solicitat să meargă în Turcia pentru a-l evalua pe Florin Cioabă, medicul Șerban Brădișteanu a spus că rugămintea a venit din partea președintelui Traian Băsescu.

„Președintele Traian Băsescu m-a rugat, dacă vreau și pot, să fac această vizită medicală, împreună cu anestezista mea, pentru a aprecia ce este mai bine de făcut pentru un om, până la urmă”, a spus Brădișteanu.

Întrebat cine a suportat costurile, Brădișteanu a spus că toate cheltuielile au fost suportate de familia lui Florin Cioabă.

Fiul autointitulatului rege al romilor, Dorin Cioabă, declara, marți, pentru MEDIAFAX, că tatăl său a suferit, luni după-amiază, un preinfarct și este în comă indusă, la un spital din Antalya.

Secretarul general al Asociației Țiganilor Căldărari, Ioan Stănescu, declara tot marți, pentru MEDIAFAX, că Florin Cioabă este „în stare foarte gravă”.

„Este în stare foarte gravă. A consumat apă rece, apoi a stat la cald, la 50 de grade, și apoi la climă. A făcut pneumonie, apoi preinfarct. Medicii i-au băgat o sârmă, adică un stent”, spunea Stănescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun