În momentul de față, orice persoană de peste 18 ani poate trage într-un poligon. Ce se va întâmpla după crima de la UTI

În momentul de față, orice persoană de peste 18 ani poate trage într-un poligon. Ce se va întâmpla după crima de la UTI
Publicat: 01/04/2015, 14:15

Sursele citate au precizat pentru MEDIAFAX că, după incidentul care a avut loc marți seară, în urma căruia un tânăr și-a împușcat instructorul după care s-a sinucis, vor fi verificate bazele de date ale tuturor poligoanelor.

În urma acestui demers, oamenii legii urmăresc să realizeze o situație a persoanelor care nu sunt autorizate să folosească arme letale, dar care sunt pasionate de tir și să verifice dacă sunt cunoscute pentru comiterea unor infracțiuni cu violență sau sunt luate în evidență pentru boli psihice.

Potrivit polițiștilor, până în anul 2011, în poligon puteau folosi arme letale numai persoanele care aveau autorizație pentru deținerea unor astfel de arme. Începând din 2011 însă, legea a fost schimbată, pentru că trebuia aliniată la legislația Uniunii Europene, iar în poligoane s-a permis accesul oricărei persoane care a împlinit vârsta majoratului.

În momentul de față, instructorul este singura persoană care poate decide dacă cineva nu poate susține o ședință de tragere. Astfel, el poate refuza un client dacă acesta pare agitat, bolnav psihic sau în stare de ebrietate.

Crima urmată de sinucidere comisă marți seară în Poligonul UTI din Capitală a fost suprinsă de camerele de supraveghere, din imagini reieșind că tânărul, care trăgea la țintă, și-a împușcat instructorul de trei ori cu un pistol Glock, după care s-a împușcat în cap, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Conform sursei citate, tânărul în vârstă de 24 de ani, Cristian Pop, care și-a împușcat instructorul de tir, apoi s-a sinucis, era un client mai vechi al poligonului și nu era cunoscut de angajați drept o persoană conflictuală. Angajații poligonului spun că nu știu ca acesta să se fi certat vreodată cu vreunul dintre instructorii de tir.

Cristian Pop își făcuse programare la poligon pentru marți seară, iar în jurul orei 19.30 a început să tragă la țintă asistat de instructorul Nicolae Tănase, director al Poligonului UTI, în vârstă de 56 de ani.

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din poligon se poate observa cum tânărul trage câteva focuri la țintă dar pentru că este foarte agitat, instructorul îi corectează de mai multe ori poziția corpului.

La un moment dat, Pop se întoarce brusc către bărbatul de 56 de ani și îl împușcă o dată cu pistolul Glock de calibru nouă milimetri, de la o distanță de aproximativ un metru. După ce instructorul s-a prăbușit, Popa a mai tras încă două gloanțe în trupul victimei. Apoi acesta și-a scos căștile și s-a împușcat în cap cu același pistol.

În noaptea de marți spre miercuri, anchetatorii au anunțat familia lui Pop, care locuiește în comuna Pantelimon și au reușit să afle că acesta a intrat într-o depresie după ce iubita lui a plecat în străinătate.

Tânărul a lăsat un bilet de adio, în care a scris că se simte inutil și că vrea să moară, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Acestea au precizat că biletul a fost găsit de familia lui Cristian Pop, într-o haină a acestuia.

Ancheta în acest caz este desfășurată de Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei, sub coordonarea procurorilor Parchetului Tribunalului București.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce salariu are o farmacistă de la Dr. Max sau Catena, acum, în 2024. De...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Taxă trecută în lege pentru proprietarii de APARTAMENTE. Românii care vor plăti de 5 ori...
Acești proprietari de apartamente riscă mult. Trebuie să respecte o mare regulă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Kim Jong Un a primit „cadou” de ziua sa jurăminte de loialitate de la nord-coreeni