Încă o organizație își anunță retragerea din Coaliția Națională pentru Modernizarea României, condusă de Alexandru Cumpănașu

Încă o organizație își anunță retragerea din Coaliția Națională pentru Modernizarea României, condusă de Alexandru Cumpănașu
Publicat: 02/09/2019, 17:53

Potrivit unui comunicat transmis, luni, Consorțiul Universitaria anunță retragerea din Coaliția pentru Modernizarea României, condusă de Alexandru Cumpănașu.

„Consorțiul Universitaria nu colaborează cu Coaliția Națională pentru Modernizarea României. Astfel, universitățile membre ale Consorțiului, Universitatea din București, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timișoara, Academia de Studii Economice din București și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, anunță retragerea din CNMR”, se arată în comunicatul citat.

Alexandru Cumpănașu a anunțat, joi pe Facebook, intenția de a candida la alegerile prezidențiale din luna noiembrie, făcând un apel la oameni să dea semnăturile necesare în acest sens.

„Am dus o bătălie fără să mă gândesc nicio secundă la nimic altceva. În acest moment este o viață liniștită și așezată. A mă înscrie într-o astfel de bătălie înseamnă să îmi pierd liniștea, să îmi pierd tot ceea ce astăzi îmi aduce confort și dacă vreți, ca oricărei familii liniște. Ei bine, eu vă întreb be dvs astăzi și vreau să îmi răspundeți cât se poate de sincer și de direct. Trebuie să știu care este părerea dvs despre acest lucru. Este cazul astăzi să candidez la Președinția României sau nu? Are România nevoie astăzi de un candidat la Președinția României care să se lupte cu clanurile mafiote? Are România astăzi nevoie de un candidat care să se lupte cu mafia din fiecare județ?”, a spus Alexandru Cumpănașu, într-un video postat pe pagina de Facebook.

Acesta a adăugat că „Dovada faptului că nu am avut nicio clipă această intenție este că au rămas până la momentul în care se pot depune listele de semnături doar 20 de zile. Este aproape imposibil, este aproape de domeniul unui record să poți să aduni 200.000 de semnături. De aceea este o hotărâre pe care nu greu o iau, dacă aș lua-o, dar o să am nevoie de sfatul și de părerea dvs”, a mai spus Cumpănașu.

Ulterior, Alexandru Cumpănașu a declarat că a primit, înainte ca Iohannis să plece în SUA, un mesaj de la George Maior în care îi transmitea că ar fi bine să nu candideze la președinție și să renunțe la lupta în cazul Caracal. Unchiul Alexandrei consideră că Maior i-a transmis un sfat prietenesc.

„Relația mea cu George Maior este o relație veche, îl respect, este un om care vred că a făcut mult bine României și care cel puțin din poziția de ambasador la Washington a ajutat foarte mult statul în relația cu Statele Unite ale Americii. În ceea ce privește situația de acum, apropo de cum dictează serviciile, am avut o discuție cu domnul Maior, după foarte mult timp – este un an de zile decât eu nu am mai vorbit cu domnia sa – în care mi-a transmis că nu ar fi bine să mai continui lupta cu Caracalul și mi-a sugerat că nu ar fi bine totuși nici să candidez la președinție”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alexandru Cumpănașu, liderul Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR) și unchi al Alexandrei Măceșanu.

Unchiul Alexandrei a precizat că, în viziunea sa, mesajul transmis de fostul șef SRI a fost un averstisment și nu o amenințare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde...
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Maria, o gimnastă de doar 17 ani s-a stins din viață subit: ”Boala a răpus-o...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Test de cultură generală. De ce pisicile dorm atât de mult?