• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Încă un român a murit din cauza rujeolei. La cât a ajuns numărul deceselor

Încă un român a murit din cauza rujeolei. La cât a ajuns numărul deceselor
Încă un român a murit din cauza rujeolei, fiind vorba de o persoană de 29 de ani din județul Dolj, la care a fost confirmată boala în februarie 2017, iar primele simptome au apărut în iunie. Numărul deceselor a ajuns la 32, de la debutul epidemiei, potrivit CNSCBT.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunțat, vineri, că numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri este de 8.246, cu 229 de cazuri mai multe față de săptămâna trecută.

De la debutul epidemiei, respectiv din toamna anului trecut, și până acum, s-au înregistrat 32 de decese din cauza rujeolei, dintre care opt în județul Timiș, șase în județul Arad, șapte în județul Dolj, trei în județul Caraș Severin și câte unul în județele Bihor, Cluj, Călărași, Satu Mare, Vaslui, Galați, Mureș și București.

Cel de-al 32-lea deces a fost cauzat de o complicație la distanță a rujeolei și s-a înregistrat la o persoană de 29 de ani din județul Dolj. Boala a fost confirmată în februarie 2017, iar în iunie au apărut primele simptome ale complicației postrujeolice.

Decesul vine în condițiile în care Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne au demarat marți o campanie pentru vaccinarea împotriva rujeolei.

Marți expiră termenul dat de Carmen Dan și Florian Bodog autorităților locale, de evaluare a comunităților vulnerabile medical.

Potrivit datelor centralizate de către Ministerul Sănătății, la nivel național, sunt aproximativ 180.000 de copii nevaccinați, dintre care, doar pentru 10% dintre ei se refuză vaccinarea, restul nici măcar nu ajung la medicul de familie.

În acest moment, Ministerul Sănătății are peste 500.000 de doze de vaccin împotriva rujeolei, cantitate care ar trebui să fie suficientă până la sfârșitul anului.

Tags:
Inchide