Incendiu la o clădire a Circului Globus: 11 animale moarte, printre care și doi tigri. Prima reacție a circului

Redactor:
Mihai Schiau
Incendiu la o clădire a Circului Globus: 11 animale moarte, printre care și doi tigri. Prima reacție a circului
Un incendiu a izbucnit, joi, la o clădire din Șoseaua Petricani în care se aflau mai multe animale, 11 dintre acestea, printre care și doi tigri, nemaiputând fi salvate, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență București - Ilfov. Potrivit unor informații, animalele erau de la Circul Globus.

În incendiu au murit patru pisici, doi porcușori vietnamezi, doi tigri și trei câini, care erau, potrivit unor informații, ai Circului Globus.

Echipele de intervenție au reușit să salveze mai multe animale, printre care șapte tigri, două cămile, doi tăurași, un cal, doi ponei, un cangur, trei ogari, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov.

Purtătorul de cuvânt al Circului Globus, Cornelia Popescu, a declarat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, că spațiul în care a izbucnit incendiul aparține circului, iar animalele care se aflau acolo erau retrase din activitate. Acesea se aflau sub observația a patru îngrijitori și mai mulți paznici, care au și sunat la numărul unic de urgențe 112 în momentul în care au văzut flăcările.

„Facem toate demersurile pentru a putea lua animalele care au rămas în viață pentru că nu pot fi ținute în acel spațiu. Suntem in discuții cu cei de la Grădina Zoologică pentru acest lucru”, a declarat purtătorul de cuvânt al Circului Globus, Cornelia Popescu, care a precizat că, în cazul în care această soluție nu se finalizează, animalele vor fi mutate în alte spații deținute de Circul Globus.

Incendiul a cuprins o clădire de pe Șoseaua Petricani din Capitală și s-a manifestat pe o suprafață de 300 de metri, fiind vorba despre un grajd pentru animale.

Potrivit ISU București-Ilfov, pompierii au solicitat intervenția medicilor veterinari, pentru ca aceștia să tranchilizeze animalele.

Intervenția pompierilor a fost îngreunată și din cauză că în zonă au fost probleme în identificarea hidranților.

La fața locului au fost trimise 15 autospeciale, două autoscări și un echipaj SMURD.

Inchide