INCENDIU puternic izbucnit la o clădire din Centrul Civic al Capitalei

Publicat: 26/05/2020, 23:07
Actualizat: 27/05/2020, 00:05

Un incendiu puternic a izbucnit, marți seară, la o clădire de pe strada Apolodor din București, mai precis în Centrul Civic al Capitalei. Este vorba despre o clădire veche, abandonată, unde de obicei stăteau persoane fără adăpost.

Flăcările au cuprins și vegetația din zonă și există pericolul să se extindă și la alte obiective din apropiere, potrivit Antena 3.

Pompierii au reușit stingerea focului, iar în urma unei anchete se va afla cauza exactă a incendiului. În urma acestui incident, nu s-au înregistrat victime.

Tot azi, incendiu de proporții și la un depozit de textile din Iași

Un incendiu a izbucnit, marţi după-amiaza, și la un depozit de textile şi mase plastice din Iaşi. Flăcările s-au extins şi la acoperişul unei case învecinate. Populaţia din zonă a fost avertizată cu privire la degajările mari de fum printr-un mesaj Ro-Alert.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), incendiul a izbuncit la un depozit cu materiale textile şi mase plastice de pe strada Vântul din Iaşi.

Flăcările s-au extins şi la acoperişul unei case învecinate, iar suprafaţa afectată este de aproximativ 250 de metri pătraţi.

La faţa locului intervin pentru lichidarea incendiului 5 maşini de stingere şi una cu autoscară. Totodată, pentru asigurarea măsurilor de prim ajutor, la locul evenimentului se află şi o ambulanţă SMURD.

Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia persoanelor din proximitate, a fost transmis un mesaj prin sistemul Ro-Alert.

Joi, a avut loc o explozie urmată de incendiu la un transformator electric din Sectorul 2

Pompierii au intervenit, joi dimineață, pe 21 mai, pentru a stinge un incediu produs pe o suprafață de 100 de metri pătrați, în urma unei explozii a unui transformator electric, situat pe strada Ion Sahighian din Sectorul 2 al Capitalei.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU-BIF), nu au existat posibilități de extindere și nici persoane rănite. La fața locului au acționat patru autospeciale de stingere, echipe de descarcerare și SMURD.

FOTO: Captură video – Antena 3