Incendiul din apropiere de Therme nu a fost încă stins. Depozitele nu aveau autorizație anti-incendiu. Unde a fost surprins Ion Țiriac. VIDEO

Publicat: 28/06/2017, 12:17

UPDATE 9:30Reprezentanții ISU București-Ilfov susțin că depozitele care au luat fost, marți seara, în Balotești, nu aveau autorizație de securitate la incendiu, din 2016 până în prezent firma care le administrează fiind amendată de două ori.

„Depozitele se încadrau în categoria celor care necesită avizare. S-au făcut mai multe controale în ultimii ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU București – Ilfov.

Astfel, ultimele două controale au avut lor în perioada septembrie 2016-martie 2017. Pe 26 septembrie a avut un control inopinat în urma căruia s-a dat o amendă de 17.500 lei. „După aceasta s-a semnalat că este o stare potențială de pericol”, a precizat Daniel Vasile.

Următorul control a avut loc pe 30 martie 2017, când au fost constatate 17 deficiențe, fiind dată o amendă în valoare de 15.500 lei.

„Natura deficiențelor se referea la lipsa autorizației de securitate la incendiu, nu se asigura separarea corespondenței între depozite, nu sunt sisteme de detecție și nici de stingere. O altă deficiență importantă :erau depozitate mai multe materiale decât necesarul. Nu au fost întreprinse demersuri în ciuda controalelor, fapt ce a condus la incendiul de seara trecută. Cea mai mare parte a deficiențelor se regăsesc atât în prima notă de control, cât si in cea de a doua”, a declarat Daniel Vasile.

Reprezentanții ISU susțin că intervenția ar mai putea dura câteva ore, după care se va proceda la pătrunderea în spațiul depozitelor, unde construcțiile sunt prăbușite, pentru a putea fi descoperite toate focarele.

UPDATE 7:57Pompierii intervin de 12 ore la incendiul de la Balotești, acționându-se pe tot parcursul nopții. Potrivit ISU, se văd în continuare mai multe zone în care ard stive cu diferite materiale sau elemente din structura clădirii, ceea ce face ca apa să ajungă greu la partea inferioară.

La fața locului sunt opt autospeciale de stingere.

„Principala problemă este determinată de faptul că elementele componente ale clădirii s-au prăbușit și sub ele sunt elementele combustibile care erau depozitate. Jetul de apă nu ajunge chiar la focare. Intervenția va continua și astăzi. Nu mai e un pericol pentru persoanele din zonă. Sunt două hale și o anexă a uneia dintre ele, fiecare hală compartimentată”, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov.

UPDATE 23:10„În urma analizelor, nu s-au constatat depășiri ale concentrației substanțelor toxice din aer care ar putea provoca afecțiuni respratorii sau de altă natură populației”, a declarat Viorel Toma, președintele Agenției Naționale de Protecție a Mediului, pentru MEDIAFAX.

Acesta a mai declarat că reprezentanții agenției vor continua să monitorizeze calitatea aerului până la stingerea incendiului, atât în zona în care s-a produs, cât și în zona de locuințe.

UPDATE 22:55Compania Națională Aeroporturi București anunță că traficul aerian pe Aeroportul Internațional Henri Coandă nu este afectat de incendiul din localitatea Balotești, fumul degajat aflându-se la distanță mare de aeroport.

„Pe aeroport sunt asigurate condițiile pentru desfășurarea în deplină siguranță a operațiunilor aeriene. Traficul aerian de desfășoară normal și nu există premisele ca acesta să fie afectat de fumul degajat incendiu”, transmite Compania Națională Aeroporturi București.

UPDATE 22:30Suprafața afectată de incendiul izbucnit marți seară la două depozite din localitatea ilfoveană Balotești a crescut la aproximativ 10.000 metri pătrați, a declarat, pentru MEDIAFAX, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

„Incendiul începe să fie controlat, pompierii lucrează mai departe, o să fie o intervenție de durată din cauza cantității care este depozitată acolo, dar incendiul începe să fie controlat”, a mai spus, pentru Mediafax, Raed Arafat.

Prefectul județului Ilfov, Marius Ghincea, a precizat, pentru Mediafax, că până la momentul transmiterii știrii, nicio persoană nu a fost evacuată.

Totodată, ministrul interimar al Mediului, Grațiela Gavrilescu a declarat, pentru Mediafax, că în zona incendiului din Balotești a fost trimis un laborator care a prelevat probe, urmând să fie anunțate rezultatele.

UPDATE 21.20 Centrul spa Therme a fost evacuat. Toți oamenii au fost sfătuiți să părăsească zona, anunță televiziunile de știri.

UPDATE 20.45: Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov le recomandă locuitorilor din apropierea incendiului izbucnit la două depozite din localitatea ilfoveană Balotești să rămână în locuințe.

Oamenii care se află în apropierea incendiului izbucnit la două depozite din localitatea ilfoveană Balotești ar trebui să rămână în locuințe, au precizat reprezentanții ISU București-Ilfov.

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat, într-o intervenție telefonică, că o persoană care se afla într-unul dintre imobile a fost evacuată și că locuințele cele mai apropiate se află la aproximativ 400-500 de metri, însă propagarea flăcărilor se face pe verticală.

UPDATE 20.30: Incendiul izbucnit în localitatea ilfoveană Balotești s-a propagat la două depozite de mase plastice, flăcările cuprinzând o suprafață de peste 3.000 de metri pătrați, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov.

Focul a cuprins două depozite de mase plastice, pe o suprafață de peste 3.000 de metri pătrați, potrivit reprezentanților ISU București-Ilfov.

Incendiul a izbucnit la un depozit de mobilă de pe strada Republicii din localitatea Balotești, județul Ilfov.

Raed Arafat a declarat, marți seara, că flăcările au cuprins un depozit de mobilă și un depozit de PET-uri, pe o suprafață care depășeșete 3.000 de metri și că, până la ora transmiterii știrii, nu există victime.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a mai spus că peste 10 autospeciale acționează la fața locului.

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat, într-o intervenție telefonică, că o persoană care se afla într-una dintre imobile a fost evacuată și că locuințele cele mai apropiate se află la aproximativ 400-500 de metri, însă propagarea flăcărilor se face pe verticală.

„Una dintre hale este distrusă în totalitate, are pereții dărâmați și plafonul prăbușit, și se aud explozii succesive ale recipientelor sub presiune din interior”, a precizat Daniel Vasile.

FOTO: www.gandul.info

Într-o fotografie făcută în apropierea locului incendiului a fost surprins și Ion Țiriac, la volanul uneia dintre mașinile de colecție.

La fața locului, au fost trimise șapte autospeciale și o autoscară.

Angajații ISU București Ilfov au anunțat inițial că este vorba despre un depozit de mobilă, existând risc de propagare.

La ora transmiterii știrii, nu există informații despre victime.

Incendiul a izbucnit la un depozit de mobilă de pe strada Republicii din localitatea Balotești, județul Ilfov, destul de aproape de Therme, cel mai mare complex de relaxare, wellness și entertainment din Europa.

La fața locului, au fost trimise șapte autospeciale după ce focul s-a extins pe o suprafață de peste o mie de metri pătrați.

Angajații ISU București Ilfov au cerut date legate de natura materialelor depozitate, anunțând ulterior că este vorba despre piese de mobilier, iar riscul de propagare este mare.

La ora transmiterii știrii, nu există informații despre eventuale persoane rănite.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Ce a făcut Sorinel Copilul de Aur cu primii lui bani din cântări: „A cumpărat...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Câți dintre români recunosc că traversează strada neregulamentar?