INCOGNITO GÂNDUL. Primarii lui Băsescu mai încearcă o dată: Operațiunea EBA la Bruxelles. Edilul din Comarnic a strâns cu consilierii de la primărie 22 de liste de susținători pentru PMP

Publicat: 19/03/2014, 16:59
Actualizat: 01/05/2015, 05:07

Dorian Botoacă este primarul orașului Comarnic din județul Prahova. Oficial, este membru PDL, fiind ales primar din partea acestei formațiuni. La începutul anului, Botoacă a intrat și în Fundația Mișcarea Populară, ONG-ul paralel Partidului Mișcarea Populară. În ultima vreme el a început să lucreze intens pentru partid. Un cititor gândul ne-a sesizat că primarul a demarat o campanie de strângere se semnături pentru Partidul Mișcarea Populară.

Am încercat să verificăm dacă informația este adevărată. Astfel că, sub pretextul unei verificări de la partid, de la PMP, i-am solicitat primarului să ne spună cum merge campania în localitate. De la primar am aflat că este vorba de realizarea unei liste cu susținătorii PMP pentru alegerile europarlamentare din acest an. Pe listele PMP anul acesta va candida și Elena Băsescu, fiica președintelui care și în 2009 a beneficiat de sprijinul PDL pentru a ajunge în Parlamentul European.

L-am sunat vinerea trecută. Inițial ne-a spus că a reușit să strângă 300 de sustinători pentru PMP. „Acuma se lucrează la ele. După mine așa cred că pe luni aș putea să vă dau 300 în prima fază. Listele sunt completate cu tot ce trebuie. Avem undeva la 250, 270, 300″, ne-a spus primarul. Am stabilit să ne auzim luni ca să facem împreună o centralizare.

Miting PMP în București

Am revenit luni cu un telefon la primarul Botoacă: „Avem 150 făcute. Din păcate nu avem curent la Primărie. Nu avem cum să vi le trimitem”. Mai pe seară primarul ne explică că a plecat de la primărie, dar că ne poate transmite listele marți dimineață. Îi transmitem o adresă de mail unde să trimită listele scanate. Marți dimineată, prompt primarul Botoacă a transmis 22 de liste cu 220 de susținători. Listele poarta antetul PMP și conțin datele de identificare ale localnicilor din Comarnic.

FOTO: Listele cu susținătorii PMP realizate de primarul PDL

Revenim cu un telefon de mulțumire. Încercăm să obținem detalii. Primarul ne spune că pentru realizarea listelor a utilizat consilierii locali. „Eu am dat în lucru chestiunea asta consilierilor mei care sunt în număr de 16. Pentru ei nu a fost un mare efort. Noi avem structura noastră. Dacă nu o făceam prin filiera asta nu reușeam să adunăm atât de multe”, a explicat primarul.

Încercăm să aflăm cum receptează omul simplu PMP-ul. „Lumea este reticentă. Eu am mai vorbit cu domnul Dragoș (deputatul Dragoș Gunia -n.r). Trebuie să se mai lucreze pe partea publică. Trebuie să fie făcută publică toată conducerea. Ei nu știau nimic în afară de ce au auzit la tv”, se destăinuie edilul.

Este însă optimist privind alegerile. „I-am explicat și domnului Dragoș că o să fie bine. O să fie bine și pe 25 mai, și la prezidențiale. Știu eu ce trebuie să fac. Din primul moment am fost convins că e o chestiune de viitor”, susține primarul.

„Trebuie făcut un număr de ziare cu interviuri cu domnul Dragoș, cu stafful de la Ploiești”

Totuși edilul nu e convins că PMP stă bine cu procentele în Prahova. „Am văzut și eu sondajele, dar creșterea este „modo grosso”, dar dacă o luăm pe Prahova nu cred că sunt așa de multe procente. Vă spun că eu am vorbit cu ai mei și tot ce este pentru PDL ce trebuia să meargă la PDL va merge la PMP. Dar dacă nu se știe conducerea, dacă nu se știu proiectele de viitor, ce intenționează acest partid există și reversul medaliei”, mai spune primarul

Are și câteva recomandări pentru partid. „Nu trebuie să vă culcați pe ureche că e Udrea și președintele și totul se rezolvă. Trebuie mișcat în teritoriu. O campanie din asta media făcută corespunzător. Trebuie făcut un număr de ziare cu interviuri cu domnul Dragoș, cu stafful de la Ploiești. Trebuie să fie căutate specifice pentru fiecare localitate. Campania trebuie făcută în fiecare localitate”, mai spune primarul.

În 2012, Dorin Botoacă a obținut un nou mandat de primar în Comarnic fiind ales din partea PDL. Este și președintele PDL Comarnic. În 2012, Agenția Națională de Intergritate l-a declarat pe Dorin Botoacă incompatibil. „BOTOACĂ Vasile Dorian s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2008 – 15 iulie 2010, întrucât a exercitat, simultan, atât funcția de Primar al Orașului Comarnic, Jud. Prahova, cât și calitatea de persoană fizică autorizată „BOTOACĂ I. VASILE DORIAN”. Starea de incompatibilitate a fost identificată și pentru intervalul 10 mai – 12 iulie 2011, perioadă în care acesta a exercitat și funcția de administrator al S.C. DORIAN SMART SOLUTIONS S.R.L.”, a menționat ANI într-un comunicat public. La începutul anului s-a înscris oficial și în Fundația Mișcarea Populară.

Și alți primari PDL muncesc pentru partidul lui Băsescu

Nu este singurul primar PDL care este dispus să ajute PMP cu liste de susținători. Ion Manea, primarul localității Valea Doftanei: „Eu încă nu le am, dar încercăm să facem. Chiar voiam să îl sun pe domnul Gunia. Trebuie să ne ajutați cu niște oameni ca să dăm și noi drumul la treabă”, spune primarul. Petre Stan, primar PDL din Cărbunești, spune că încă nu s-a apucat de treabă, dar că este dispus să strângă și el o listă cu simpatizanți ai PMP. Primarul PDL din localitatea Lapos, Dumitru Târlea este mult mai entuziasmat. Nu s-a apucat încă de strâns semnături. „Dați-mi pe mail modelul și face. Domnul Dragoș mi-a dat acu ceva vreme altceva de facut, cu adeziunile. Dar facem și lista cu susținători. Nu e nici o problemă”, a explicat primarul din Lapos.

PDL a mai lucrat odată pentru EBA

Anul acesta, potrivit unor surse gândul pe listele PMP pe primele două locuri pentru europarlamentare vor candida Elena Băsescu și Cristian Preda. În 2009 Elena Băsescu, a candidat independentă, dar a fost susținută de PDL. În 2009 Hotnews.ro a demonstrat că PDL s-a implicat masiv în procesul de alegere a Elenei Băsescu în Parlamentul European. Filialele locale ale PDL au primit ordine clare de la conducere centrală, astfel încât pentru fiecare secție de votate PDL a pregătit o listă cu 10 membri ai partidului care au votat cu Elena Băsescu. În ziua votului, cei 10 membri PDL arondați secției s-au dus și au votat pentru EBA, astfel că fiica președintelui a acces în Parlamentul European.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Pensii aproape duble după recalculare! Ce români vor trece de la 2.100 de lei la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
FMI a redus prognoza de creștere economică pentru România în 2024