Îndemnul președintelui către părinți: ”Vă încurajez să trimiteți copiii la școală”/ Despre campaniile electorale: ”Crearea de false așteptări sunt practici electorale toxice”(VIDEO)

Îndemnul președintelui către părinți: ”Vă încurajez să trimiteți copiii la școală”/ Despre campaniile electorale: ”Crearea de false așteptări sunt practici electorale toxice”(VIDEO)
ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Președintele Klaus Iohannis se întâlnește cu primarul Capitalei, Nicușor Dan
Publicat: 09/09/2020, 18:18
Actualizat: 06/04/2021, 14:42

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă la Palatul Cotroceni, de la ora 18.00. Conferința șefului statului are loc cu doar 5 zile înaintea începerii anului școlar.

Este a șaptea conferință a președintelui Klaus Iohannis în ultimele șapte săptămâni, într-o zi de miercuri.

Klaus Iohannis: ”Vă încurajez să îi trimiteți pe copii la școală”

Klaus Iohannis a vorbit despre redeschiderea școlilor, transmițând un mesaj către părinți, elevi și profesori. Astfel, îndeamnă părinții să își trimită copiii la școală și să le explice rolul măsurilor preventive pentru ca virusul să nu se răspândească. De asemena, șeful statului a spus că decizia de a deschide școlile este una corectă, o limitare a tinerilor la educație având consecințe.

”Școala începe pe 14 septembrie în condiții cu totul diferite față de anii trecuți. Avem cateva localități în care educatia se va relua  în sistem online, iar in restul localitatilor, in sistem hibrid.

Autoritățile locale și centrale,  au implementat o serie de proceduri pentru a limita riscul de transmitere a Covid-19, dar eficienta depinde de colaborarea profesorilor, elevilor și parintilor.

Limitarea accesului la educatie are consecinte pentru generațiile tinere. Decizia de a deschide școlile este una corectă și necesară. 

Obiectivul unei educațîi de calitate trebuie să rămână prioritar, chiar dacă ne confrumtam cu o criză sanitară. Vreau să evidențiez eforturile autorităților locale pentru a asigura instituțiilor de învățământ tot ceea ce au nevoie pentru desfășurarea noului an școlar. Vreau să mulțumesc dascălilor pentru că au găsit soluții pentru reluarea cursurilor.

Mă adresez și părinților care sunt îngrijorați de modul în care vor evolua lucrurile. Va încurajez să îi trimiteți pe copii la școală și să le explicați că școala va fi diferită”. 

De asemenea, șeful statului spune că alegerile locale nu vor fi amânate, pentru că lipsa de legitimitate a aleșilor dăunează autorităților locale, cât și democrațiilor. Numește ”crearea de false așteptări de către PSD practici electorale toxice”.

Seful statului: ”Crearea de false așteptări sunt practici electorale toxice”

”Alegerile au fost amânate din cauza epidemiei. Acum au fost luate măsuri, astfel încât cetățenii care vin la vot să fie protejați. Alegerile locale numai pot fi amânate. Lipsa de legitimitate a aleșilor care si-au finalizat de luni bune mandatul dăunează atât autoritatilor locale, cât și democrațiilor noastre, in ansamblu.

Campania electorala a inceput deja. Chiar daca e una atipica, partidele și candidații își pot prezenta proiectele lor. Din păcate, nu lipsesc initiativele complet demagogice cu măriri  de venituri inaplicabile pentru diverse categorii sociale. E o intrecere in Parlament in votarea acestor proiecte, campionul populismului fiind, fara acoperire, ca de obicei, PSD.

Fac un apel la decentă poltitica! Crearea de false așteptări, imposibil de susținut economic, sau contestarea unor măsuri sanitare care își dovedesc eficientă, sunt practici electorale toxice care fac rău oamenilor.

În această campanie electorală, informați-va!  Comunitățile noastre se vor dezvoltă prin grijă și responsabilitate, votandu-i pe cei care ne-au câștigat încrederea”.

Școlile, liceele și grădinițele au fost închise din 11 martie, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Părinții care nu vor să-și lase copiii la școală în contextul pandemiei de coronavirus trebuie să prezinte în cadrul instituției de învățământ o adeverință de la medic, care să dovedească faptul că elevul este o persoană vulnerabilă, sau că la domiciliul copilului locuiesc persoane vulnerabile în fața Covid, a declarat Monica Anisie. Ministrul Educației a precizat faptul că un copil poate învăța exclusiv online, numai dacă există motive medicale.

Ministrul Educației a precizat că prezentarea adeverinței medicale este obligatorie în ceea ce-i privește pe copiii care nu pot participa la cursurile în regim față-în-față.

Anisie, despre școlile care nu pot asigura condiții de iginenă: Recomand să continue învățarea online

În ceea ce privește unitățile de învățământ care nu au apă și condiții minime de igienă, ministrul recomandă continuarea cursurilor în regim online.

Ministerul Educației a cumpărat tablete cu Internet pentru elevi

Prezentă miercuri la Focșani, într-o vizită de lucru cu iz electoral, Monica Anisie a declarat că tablete au Internetul plătit în avans pentru doi ani și vor fi livrate către unităţile de învăţâmânt care încep şcoala în scenariul Roşu: „Sunt deja 82.000 de tablete gata să plece către unităţile de învăţâmânt care se află în scenariul Roşu. Avem un operator economic care a câştigat licitaţia realizată de către ONAC. Tabletele pe care le-am achiziţionat sunt conectate la Internet, plătit pentru doi ani de zile”.

Întrebările jurnaliștilor pentru șeful statului

Mioara Costin, jurnalist RealitateaPlus, a precizat în cadrul întrebărilor adresate șefului statului de către mas-media, documentul prezentat Vioricăi Dănilă de către Teodorovici, anul trecut, și publicat în mass-media, ieri,, prin care se arata că bugetul României nu își permitea o creștere a punctului de  pensie cu 40%, din cauza unei posibile  proceduri de deficit. Însă, PSD face presiuni în prezent asupra Guvernului pentru ca punctul de pensie să fie mărit cu 40%, în ciuda existenței documentului, menționează jurnalistă respectivă. Totodată, intreabă despre rolul presiunilor făcute de PSD.

Despre bugetul României care nu își permitea o creștere a punctului de  pensie cu 40%, de care  PSD  era informat încă din anul 2019 și despre majorarea cu un alt procentaj, Klaus Iohannis spune că Opoziția dă impresia că se poate mai mult prin intermediul Parlamentului de a corecta finanțele.

Klaus Iohannis: ”Nu ar fi existat o creștere a pensiilor nici dacă nu am fi avut această criză sanitară și economică. Noi ne dorim aceste lucruri. PSD nu a înțeles nimic și continuă să dea impresia că s-ar fi putut mai mult”

”Nu ar fi existat o creștere a pensiilor nici dacă nu am fi avut această criză sanitară și economică. Acum, este clar că bugetul s-a restrâns considerabil. Totuși, toți membrii Guvernului și-au dorit o creștere a pensiilor. Atât s-a putut. Este valabil și pentru eșalonarea dublării alocațiilor pentru copiii. Noi ne dorim aceste lucruri. Asta nu înseamnă că bugetul țării permite tot ce ne dorim. Revin la ce am spus. PSD nu a înțeles nimic și continuă să dea impresia că s-ar fi putut mai mult. Încercările PSD de a corecta prin Parlament finanțele țării este o abordare jalnică, populistă, electoralistă care nu le face cinste”.

Vasile Marcu, jurnalist A3 l-a întrebat pe șeful statului, în cadrul sesiunii de întrebări adresate de mass-media, dacă va promulga un buget de stat care prevede tăieri sau înghețări de venituri, șeful statului susțînând că este ”o prostie PSD-istă”, România pregătindu-se pentru ani de creștere nu de reducere. Klaus Iohannis și-a  atins masca de câteva ori pe parcursul susținerii conferinței, moment in care l-a întrebat pe președinte cum vor respectă copiii măsurile sanitare impuse, Iohannis răspunzând că se vor obișnui.

Klaus Iohannis:  ”Nu s-a vehiculat niciodată o tăiere de pensii sau de salarii. Asta e o prostie PSD-istă”

Vasile Marcu, jurnalist A3 l-a întrebat pe șeful statului, în cadrul sesiunii de întrebări adresate de mass-media, dacă va promulga un buget de stat care prevede tăieri sau înghețări de venituri.

”Nu s-a vehiculat niciodată o tăiere de pensii sau de salarii. Asta e o prostie PSD-istă, aruncată în spațiul public din motive electorale”

Klaus Iohannis și-a  atins masca de câteva ori pe parcursul susținerii declarației, moment in care jurnalistul l-a întrebat pe președinte cum vor respecta copiii măsurile sanitare impuse.

Jurnalist A3 catre Klaus Iohannis: ”V-ați atins masca de mai multe ori. Cum credeți că elevii vor respectă măsurile de igienă și să poarte masca în acest context?”

”Dacă îmi permiteți o scurtă observație, pentru că am văzut că v-ați atins masca de mai multe ori. Cum credeți că elevii vor respectă măsurile de igienă și să poarte masca în acest context?

Copiii se obișnuiesc repede, chiar și cu lucrurile mai puțîn neplăcute”.

Iohannis, despre tabletele pentru elevi: Trebuie rezolvat cât se poate de repede

Klaus Iohannis a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre termenul limită avansat pentru rezolvarea tabletelor elevilor: „Autorităţile vor lucra să aibă tablete în 15 sau în 16 septembrie sau în 17”, spune el.

E posibil ca într-o localitate sau în alta nu totul să fie pregătit perfect pentru începerea şcolii în 14 septembrie, a spus preşedintele Klaus Iohannis, întrebat despre cei 168.000 de copii fără tablete, dar „autorităţile vor lucra să aibă tablete în 15 sau în 16 septembrie sau în 17”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului