Ministrul Educaţiei explică cum se vor desfășura orele de curs / Ce vor face profesorii

Ministrul Educaţiei explică cum se vor desfășura orele de curs / Ce vor face profesorii
338 de unități de învățământ din România, în scenariul roșu. Monica Anisie: „Există posibilitatea ca mai multe unități să fie în acest scenariu.”
Publicat: 08/09/2020, 22:37
Actualizat: 08/09/2020, 22:40

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat, marţi, că ora de curs va avea 50 de minute, iar profesorii vor mai rămâne încă 5 minute să îi supravegheze pe elevi. Ea a vorbit şi despre cum se va desfăşura ora cu o parte dintre elevi în clasă şi o parte online.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a fost întrebată, marţi seara, la Digi24, de un cadru didactic, despre cum va putea într-o oră de curs să predea şi să evalueze activitatea elevilor din clasă şi a celor din mediul online.

„Vorbim despre 50 de minute, doar că 5 minute profesorul trebuie să mai rămână în clasă să îi supravegheze pe elevi, deci durata unei ore de curs este de 50 de minute. Cum anume putem face lucrul acesta? Fiecare profesor să se adapteze, depinde şi de disciplină. Noi am elaborat acele repere metodologice. Au fost făcute de profesori care au predat în sistem online în această perioadă”, a spus Monica Anisie.

„Recunosc că şi eu din postura de cadru didactic mă gândesc cum să îmi structurez predarea şi verificările în cele 50 de minute, să parcurg întreaga programă”, a adăugat ministrul.

Profesorii vor fi ajutați de restul angajaţilor şcolii

Monica Anisie a spus că a fost adoptată şi o metodologie de predare online şi a explicat că laptopul sau camera prin care se va face transmisia din clasă va rămâne instalat acolo şi că profesorii trebuie ajutaţi în această perioadă de restul angajaţilor şcolii.

„Este un laptop al clasei, sau o cameră, depinde de fiecare unitate, acolo va rămâne instalat, el este pregătit la începutul orelor, şi doar vine profesorul în sala de curs. Am recomandat ca profesorul să fie ajutat în această perioadă şi de personalul unităţii de învăţământ. Avem în unităţi fie bibliotecar, fie profesor-documentarist, fie laborant, care pot ajuta”, a mai spus Anisie, la Digi24.

Ministrul Educaţiei a spus că a redus numărul documentelor pe care profesorii trebuie să le întocmească, dar că nu a reuşit să reducă programa şcolară, din cauza unei legi.