Gândul
  • Publicat:
Știri

CORONAVIRUS. India a decretat carantină totală. Cât timp sunt blocați cei 1,3 miliarde de locuitori

CORONAVIRUS. India a decretat carantină totală. Cât timp sunt blocați cei 1,3 miliarde de locuitori
India a decretat carantină totală, pentru a evita răspândirea coronavirusului

Premierul indian Narendra Modi a ordonat, marţi, carantinarea totală a Indiei, timp de trei săptămâni, pentru a stăvili pandemia de coronavirus. India e o țară cu 1,3 miliarde de locuitori.

„Începând de azi (marţi) miezul nopţii, toată ţara va intra în carantină. Pentru a salva India, pentru a salva fiecare cetăţean, pe voi, familia voastră. Dacă cele 21 de zile nu vor fi respectate, ţara şi familia voastră se vor întoarce cu 21 de ani în urmă”, a declarat şeful guvernului indian în timpul unui discurs televizat către naţiune.

Premierul Modi le-a cerut indienilor să respecte distanţarea socială şi să rămână în case.

„Nu există alt mijloc de a scăpa de coronavirus. Amintiţi-vă că până şi un singur pas făcut afară vă poate aduce boala gravă a coronavirusului în căminul vostru”, i-a avertizat liderul naţionalist hindus pe concetăţenii săi.

India are 519 cazuri confirmate de coronavirus, din care 10 decese, potrivit celui mai recent bilanţ, dat publicității marţi seara.

Experţii estimează, însă, că acest număr este mult subestimat din cauza numărului mic de teste făcute în această a doua ţară cea mai populată a planetei.

Inchide