Întâlnire de 15 minute la Palatul Bragadiru între Victor Ponta și un oficial al Statelor Unite. Discuția a fost despre DNA

Întâlnire de 15 minute la Palatul Bragadiru între Victor Ponta și un oficial al Statelor Unite. Discuția a fost despre DNA
Publicat: 03/10/2013, 21:20
Actualizat: 29/07/2014, 19:39

Premierul Victor Ponta a avut o discuție de peste un sfert de oră cu Însărcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice SUA la București, Duane Butcher, legată inclusiv de situația creată de revocarea lui Lucian Papici de la Secția I DNA,Ponta precizând pentru MEDIAFAX că i-a explicat acestuia situația.

Discuția a avut loc la Palatul Bragadiru, cu ocazia recepției oferite pentru Ziua Națională a Germaniei, cei doi oficiali retrăgându-se la un moment dat într-un spațiu privat, unde au discutat timp de peste un sfert de oră.

Întrebat de MEDIAFAX dacă a discutat cu oficialul american și despre noile numiri la DNA, în ideea că acestora li se terminaseră mandatele, Ponta a precizat că a explicat acestuia situația.

În luna decembrie, după ce ambasadorul american Mark Gitenstein și-a încheiat mandatul în România, Duane Butcher, adjunctul șefului misiunii diplomatice a SUA, a devenit Însărcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice a SUA. El ocupă această funcție până la sosirea noului ambasador al SUA în România.

Premierul urmează să efectueze în perioada următoare și o vizită în SUA.

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a decis, miercuri, încetarea delegării procurorului Lucian Papici, șef al Secției I din DNA, și a adjunctului acestuia, Mariana Alexandru, în locul lor fiind delegați procurorii Iuliana Bendeac, ca șef de secție, și Viorel Cerbu, ca adjunct, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali ai Parchetului instanței supreme.

Procurorul Lucian Papici este cel care a finalizat urmărirea penală în dosarul referendumului în care este cercetat vicepremierul Liviu Dragnea.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, că Lucian Papici nu a fost demis, ci i s-au terminat mandatele de șef al Secției I din DNA, el precizând că acesta va fi simplu procuror și menționând că, la fel ca Daniel Morar, Papici a făcut „dosare politice”.

Joi, premierul Ponta a reafirmat că Lucian Papici nu a fost schimbat, ci doar i s-a terminat mandatul, iar în locul acestuia și a adjunctului său au fost numiți procurori care vor avea stabilitate pe trei ani, ca să „nu stea toată ziua pe telefon cu Cotroceniul”, precum foștii șefi DNA, Morar și Papici.

„Vrem să avem stabilitate, de aia nu l-am mai vrut pe Morar, am vrut să vină cineva care are un mandat de trei ani, ca să fiu foarte sincer, care un mandat și după ce expiră mandatul domnului Băsescu, să nu mai stea toată ziua, cum stăteau Morar și Papici, pe telefon cu Cotroceniul, să aibă un mandat de trei ani, să aibă stabilitate și cu asta basta”, a afirmat Ponta.

El a adăugat că, potrivit legii, Lucian Papici nu avea dreptul la un al treilea mandat, fiind înlocuit când și-a terminat dosarele, iar cei care îi înlocuiesc sunt tot procurori din cadrul DNA, care au lucrat acolo și în mandatul lui Daniel Morar.

Ponta a susținut că e absolut hotărât să asigure independența DNA atât față de Guvern, Parlament sau coaliția pe care o conduce, dar și față de Macovei și Morar, subliniind că este normală schimbarea conducerii la o instituție publică.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
BANII românilor vor fi CONFISCAȚI. Decizia anunțată pe 2 Mai de Guvern: E funcțional sistemul
Putin vrea să distrugă NATO. N-are curaj să atace, dar aplică o strategie perversă
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern