„Întâlnire de gradul zero”: Judecătoarea lui Voiculescu se va confrunta cu avocatul oligarhului

„Întâlnire de gradul zero: Judecătoarea lui Voiculescu se va confrunta cu avocatul oligarhului
Publicat: 26/08/2014, 21:47
Actualizat: 18/05/2015, 20:46

Cel care l-a apărat și cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu se vor afla încă o dată față în față, în cadrul unei dezbateri care va avea loc în 1 septembrie și care va fi găzduită de portalul Juridice.ro. Potrivit organizatorilor, dezbaterea a pornit de la un articol de specialitate scris de Camelia Bogdan și publicat de portalul menționat. Este vorba despre textul intitulat „Despre (in)compatibilități penale” în care judecătoarea argunmentează teza potrivit căreia un judecător care dispune măsuri asiguratorii în timpul procesului penal nu este incompatibil pentru a judeca mai departe cauza.

Reamintim faptul că avocatul Gheorghiță Mateuț a solicitat de trei ori recuzarea judecătoarei Camelia Bogdan în timpul judecării apelului în urma căruia Voiculescu a fost condamnat. Unul din aspectele ridicate fiind exact acela că judecătoarea nu este imparțială.

În textul publicat pe Juridice.ro, Camelia Bogdan a folosit drept exemplu și dosarul Loteria I, în care Gheorghe Copos a fost condamnat la patru ani de închisoare. Și în acest dosar, imparțialitatea judecătoarei Bogdan a fost pusă sub semnul întrebării, pentru că ar fi dispus sechestrearea unor bunuri în timpul procesului. În 2013 un alt complet al Tribunalului București dispunea recuzarea Cameliei Bogdan.

După publicarea articolului, Copos a cerut ca CSM să intervină și să o sacționeze pe judecătoarea Bogdan, pentru că ar fi indicat o soluție în dosarul său înainte de pronunțarea sentinței. Articolul a fost publicat în 20 august, iar sentința a fost dată în 25 august.

Dosarul lui Dan Voiculescu a fost judecat de către judecătoarea Camelia Bogdan și de către judecătorul Mihai Alexandru Mihalcea. Camelia Bogdan este unul dintre judecătorii tineri din sistem și a promovat recent la secția a II-a penală a Curții de Apel București. Tot ea a fost cea care a judecat până la un moment dat dosarul în care Sorin Ovidiu Vântu a fost condamnat pentru favorizarea lui Nicolae Popa. A fost eliminată, însă, din complet pentru că judecătoarea Elena Burlan, de la Tribunalul București, a considerat că judecă mult prea repede dosarul.

Camelia Bogdan are și o bogată expertiză în infracțiunile economice, în special în cele legate de spălarea banilor, expertiză recunoscută, în timpul procesului, și de Dan Voiculescu.

Judecătorul Mihai Alexandru Mihalcea a promovat și el de curând la Curtea de Apel București. Anul acesta, el a promovat de la Judecătoria sector 4, la Tribunalul București. A fost judecător la judecătoria Buzău până în 2010. Potrivit portalului magistrati.ro, el a refuzat să-l elibereze condiționat pe Sorin Ovidiu Vântu pe motiv că acesta „nu a făcut eforturi deosebite pe calea reeducării sale” și „nici nu a încercat să se remarce într-un mod deosebit”. Instanța a avut suspiciuni cu privire la modul în care Vântu a putut să dea peste 3.000 de telefoane din închisoare.

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Veste uriașă pentru toată România. Marcel Ciolacu a promis. A anunțat astăzi, 6 decembrie
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...