Intervenție a Poliției la Spitalul de Urgență din Sibiu, unde au făcut scandal 50 de romi conduși de Dorin și Daniel Cioabă

Intervenție a Poliției la Spitalul de Urgență din Sibiu, unde au făcut scandal 50 de romi conduși de Dorin și Daniel Cioabă
Publicat: 10/05/2014, 17:23
Actualizat: 27/03/2019, 19:13

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Sibiu, Luciana Balteș, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că patru persoane de etnie romă care se deplasau cu mașina pe DN 7, Valea Oltului, de la Sibiu spre Râmnicu Vâlcea, au fost implicate într-un ușor accident de circulație.

„Pe raza localității Lazaret, mașina în care se aflau aceste persoane, condusă regulamentar, a fost implicată într-un accident rutier. Un camion care a intrat într-o depășire fără să se asigure a lovit ușor această mașină. În urma impactului, mașina mică a intrat într-un cap de pod”, a declarat Luciana Balteș.

Cei patru nu au așteptat Ambulanța și au fost preluați de o altă mașină care circula împreună cu ei, fiind transportați la Spitalul Județean Sibiu.

„La Urgență au ajuns, în scurt timp, circa 50 de persoane, rude și cunoscuți ai celor patru răniți care au făcut presiuni asupra medicilor pentru a fi preluați cu prioritate, deși starea lor medicală nu impunea acest lucru, potrivit protocoalelor. Angajații din Urgență au solicitat intervenția Poliției pentru aplanarea stării conflictuale, iar la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de Poliție și angajați ai Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS)”, a afirmat Balteș.

Potrivit acesteia, persoanelor respective li s-a restricționat accesul în Urgență unde perturbau activitatea și deranjau ceilalți pacienți, secția fiind aglomerată.

Luciana Balteș a adăugat că nu s-au aplicat sancțiuni, persoanele din grupul respectiv înțelegând să renunțe la intenția de a intra în Urgență.

Potrivit martorilor, până la aplanarea conflictului romii s-au îmbrâncit cu forțele de ordine în curtea spitalului, în fața Urgenței.

Printre persoanele prezente în curtea spitalului s-au aflat și fiii lui Florin Cioabă, Dorin și Daniel.

Dorin Cioabă a declarat presei că starea conflictuală a apărut din cauza faptului că rudele celor răniți „au vrut să vadă dacă copiii lor sunt vii, în ce stare sunt”.

„A fost un mic conflict pentru că agenții de la circulație au încercat să blocheze accesul părinților și era chiar atunci când a venit Salvarea. Oamenii erau foarte bulversați, au vrut să vadă dacă copiii lor sunt vii, în ce stare sunt, acest polițist a încercat să-i blocheze, s-a iscat o mică buscadă la ușă și în momentul acela am intervenit și am aplanat acest conflict, doar că agenții de circulație au cerut sprijinul unității speciale a Poliției, care nu avem nimic împotrivă că a venit, să-și facă treaba”, a declarat Dorin Cioabă, autointitulatul rege internațional al romilor.

La rândul său, Daniel Cioabă a spus că mai mulți romi se deplasau cu trei mașini către Târgu Joi pentru a participa la un meci de fotbal.

„Mergeam la meciul cu Potcoava Târgu Jiu, eram trei mașini și s-a întâmplat accidentul pe drum. Era un TIR în depășire, decât să dea cu TIR-ul, au dat într-un cap de pod și patru persoane sunt rănite. Nu știu de ce au adus mascații, să nu intrăm acolo, să vedem în ce stare sunt, văd că îi evaluează, dar îi ține pe scaun afară. Răniții sunt din federația de fotbal, sunt oameni de-ai noștri”, a declarat Daniel Cioabă, regele romilor din România.

Potrivit medicilor, starea celor patru răniți este bună, nu au suferit decât leziuni minore.

La ora transmiterii acestei știri, un echipaj de Poliție se află în continuare la Unitatea Primiri Urgențe pentru a preveni apariția altor probleme.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți oameni, în plină stradă! Unde s-a...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Lege pentru românii care au camere de supraveghere. Este obligatoriu la casă și la bloc
„Condu ca o femeie!” Ce se ascunde în spatele acestui slogan și ce-i așteaptă pe...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Valurile de căldură au cauzat 150.000 de morți pe an în lume, între 1990 și...
×