ÎNVĂȚĂTOARE din Teleorman BĂTUTĂ de elevii de clasa 0. Părinte: Râde din senin, JIGNEȘTE, țipă. I-a prins capul copilului între ușă și toc

ÎNVĂȚĂTOARE din Teleorman BĂTUTĂ de elevii de clasa 0. Părinte: Râde din senin, JIGNEȘTE, țipă. I-a prins capul copilului între ușă și toc
Publicat: 13/10/2018, 15:45
Actualizat: 13/02/2019, 15:17

Părinții care au copiii înscriși la Școala „Ion Preotu” din Troianul spun că învățătoarea are probleme de comportament, că râde sau țipă din senin, reușind să bulverseze copiii, care o bat, o amenință sau fug din clasă.

Părinții fac eforturi să convingă conducerea școlii să o îndepărteze pe învățătoare din unitatea de învățământ, însă, pentru că a obținut notă mare la titularizare, demersul este unul foarte dificil, astfel că mulți au decis să-și retragă copiii de la clasa ei sau chiar să-i mute în alte școli din județ.

Iulian Oprică, tatăl unui băiețel din clasa a doua la Școala „Ion Preotu” din Troianul, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că situația învățătoarei este una care-i pune copilul în pericol.

„Eu nu am nimic personal cu ea, e fată tânără, poate știe carte. Dar are un comportament ciudat, râde din senin, țipă la copii, îi sperie. Pe fiul meu l-au bătut acum un an niște băieți din clasă, iar ea nu a făcut nimic să-i împiedice, așa că băiatul meu nu a mai vrut să meargă la școală de frică. În plus, nu le dă teme, nu poate stăpâni clasa, pune absențe când copilul iese la toaletă, iar copiii o și bat. Ea nu le poate face față în niciun fel. Am chemat și poliția, am anunțat autoritățile, însă până acum nimeni n-a făcut nimic. Știu că s-au adunat părinții și au făcut o plângere la directoarea școlii. Dar dacă nu se rezolvă, eu îmi mut copilul la Roșiori și închei asta. Și ca mine sunt și alții”, a spus părintele.

Ionela Călin, directorul Școlii „Ion Preotu” confirmă plângerile părinților, dar așteaptă să se urmeze niște pași procedurali, pentru a putea să o îndepărteze pe învățătoare.

„Bineînțeles că știu situația. Sunt probleme, așa este. Domnișoara nu poate să supravegheze copiii. A mai funcționat la noi, e titularul unității noastre de învățământ din 2012 și a fost detașată anul trecut și în primele săptămâni din anul acesta, la Școala Peretu, unde de asemenea a cauzat destule probleme. Nu pot să spun ce probleme are, dar are un comportament neobișnuit, e adevărat. Medicul de medicina muncii a zis că s-au făcut niște pași și așteptăm să vedem ce se întâmplă. Cei de la inspectorat au venit și la noi, și la Peretu, dar trebuie să se analizeze situația în cadrul Comisiei de Disciplină. Anul acesta are clasa a doua”, a spus directorul școlii.

Reprezentul părinților pe clasă, Dorinela Lupu, a povestit, corespondentului MEDIAFAX, că învățătoarea se încuie de multe ori în clasă cu cei mici, iar aceștia sar pe geam, că îi insultă pe elevi și că nu se ocupă de educația lor.

„Inclusiv eu vreau să-mi retrag copilul, pentru că, în primul rând, nu-l învață nimic. În plus, copilul nu mai vrea să meargă la școală. Are și un comprortament ciudat pentru că trece foarte repede de la un ton normal la înjurii și insulte. Țipă la ei, îi jignește. Eu nu știu cum și-a scos ea de la medici că e aptă de învățământ, că are ceva probleme. Acum doi ani de zile, când copilul meu a fost la grupa zero, i-a prins capul între ușă și tocul ușii. M-au sunat de la școală să îmi spună. Toți părinții au spus că dacă până miercuri nu se ia o decizie de îndepărtare a ei, pentru că a cerut directoarea de la Medicina Muncii să dovedească că e aptă, noi am vorbit că ne luăm copiii de la școală. Și n-o să mai meargă la școală până când s-o rezolva treaba. A fost și bătută la grupa zero. De multe ori se încuia în clasă. Asta ca să nu meargă nimeni din școală să încerce să calmeze copiii, încuia ușa cu copiii acolo. Chiar au și sărit copii pe geam atunci. De atâția ani facem referate și plângeri și nimeni nu ne ajută cu nimic”, a spus femeia.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Teleorman, Valeria Gherghe, spune că știe care este situația la școala din Troianul, însă nu poate face nimic, întrucât este dascăl titular și are aviz că e sănătoasă. Singura în măsură să verifice situația este conducerea unității de învățământ.

„Atâta timp cât are un aviz și scrie că e aptă pentru învățământ, este titulară, eu nu cred că pot să îmi spun alt punct de vedere, că nu am competența necesară. Singurul în măsură să ia decizie este directorul unității de învățământ, care este angajatorul. Avem sesizări cu privire la această doamnă învățătoare, dar noi nu putem face dezanagajarea, decât comisia din școală, printr-o procedură legală. Ea de anul acesta s-a dus la Troianul. Știu de situație, am discutat cu conducerea școlii, i-am spus că în cazul în care un cadru didactic are abateri sau se constată că are abateri, se urmează procedura, Comisia de disciplină, intrat la ore, verificat și evident ultima măsură desfacerea contractului de muncă”, a declarat Valeria Gherghe, inspector școlar general .

Învățătoarea a predat la Școala „Ion Preotu” din localitatea Troianul cu doi ani în urmă, fiind detașată anul trecut la o unitate școlară dintr-o altă localitate din Teleorman. Pentru că și acolo au apărut același fel de probleme, învățătoarea s-a întors la școala din care plecase.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase