Iohannis, după ce Dăncilă a anunțat că Suveranul Pontif vine în România. „Cred că doamna nu a înțeles ce s-a vorbit acolo”

Redactor:
Dragos Suciu
Iohannis, după ce Dăncilă a anunțat că Suveranul Pontif vine în România. „Cred că doamna nu a înțeles ce s-a vorbit acolo”
Detalii pe gândul

„Dați-mi voie să cred că nu a înțeles doamna foarte bine despre ce s-a vorbit acolo. Am urmărit întreaga evoluție și a apărut și comunicatul oficial al Vaticanului și acolo se spune că s-a vorbit despre președinția CE în prima parte a anului 2019. Doamna a înțeles că e vorba de vizită, nu de presedinție”, a afirmat Iohannis, întrebat despre anunțul făcut de premierul Viorica Dăncilă referitor la vizita Suveranului Pontif în România.

Șeful statului a adăugat că are informații în acest sens, însă în relația cu Vaticanul există reguli și norme foarte clare.

„Atunci când vor fi lămurite toate detaliile, se va anunța simultan de către Vatican și de către Administrația Prezindențială, nu de alți vizitatori”, a spus președintele.

Papa Francisc va veni în România la începutul lui 2019, a confirmat vineri, pentru Antena 3, premierul Viorica Dăncilă.

„Mi-a pus întrebări dacă în România oamenii au credință, dacă există înțelegere între ordocși și catolici și i-am spus că da. M-a întrebat dacă am puterea să duc la sfârșit acest mandat. Am spus că da. Mi-a spus că la începutul anului viitor va veni în România (…) Am discutat despre faptul că sunt prima femeie prim-ministru în România, l-a bucurat acest lucru. M-a întrebat cum văd provocările din România”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, într-un interviu pentru Antena 3.

Anunțul unei vizite a Suveranului Pontif se face simultan de Sfăntul Scaun și Președinția României a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook, preotul Francisc Doboș, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei romano-catolice București.

Purtătorul de cuvânt spune că a fost „rugat” de către nunțiul apostolic în România, Miguel Maury Buendía să facă o precizare pentru presă în acest sens și remarcă faptul că Sfântul Scaun nu a făcut nicio referire despre o viitoare vizită a Papei Francisc în România după ce premierul Viorica Dăncilă a fost primită în audiență la Vatican.

„Vizita Papei în România. Nunțiul Apostolic în România, E.S. Miguel Maury Buendía, m-a rugat să fac o precizare pentru presă: Când se va stabili vizita Papei Francisc în țara noastră, anunțul acesteia va fi făcut simultan de cele două părți: Statul Vatican (Sf. Scaun) și Președinția României”, se spune în postarea lui Doboș de pe Facebook.

Inchide