Iohannis promovează la Bruxelles candidatura României pentru Agenția Europeană a Medicamentului: Condițiile sunt bune, oferta solidă

Iohannis promovează la Bruxelles candidatura României pentru Agenția Europeană a Medicamentului: Condițiile sunt bune, oferta solidă
Publicat: 19/10/2017, 18:12
Actualizat: 27/09/2018, 19:53

Întrebat dacă va face campanie printre ceilalți lideri prezenți la reuniunea Consiliului European pentru mutare de la București la Londra a Agenției Europene a Medicamentului, Klaus Iohannis a răspuns: „Noi tot timpul facem lobby pentru a aduce o agenție în România. De această dată se știe că noi am aplicat doar pentru Agenția Medicamentului și dorim să o găzduim la București. Condițiile sunt bune, oferta este una solidă.”

România și-a lansat oficial, pe 8 septembrie, candidatura pentru relocarea Agenției Europene a Medicamentului, care se află în prezent în Marea Britanie, ministrul Sănătății precizând că Bucureștiul este pregătit pentru acest pas, urmând ca, în noiembrie, să se decidă statul învingător.

„România merită să găzduiască Agenția Europeană a Medicamentului, suntem pregătiți pentru asta, avem cel puțin 50 de ani în acest domeniu. România a asigurat de fiecare dată pentru cetățenii ei, medicamente de calitate, aparatură medicală de calitate grație eforturilor și calificării specialiștilor noștri din domeniul Agenție Naționale a Medicamentului. Îmi doresc că EMA să își găsească locul în România. Mă voi întâlni în perioada următoare cu omologii noștri din celelalte țări europene, chiar dacă au candidatură sau nu. Este un proces elaborat, de lungă durată și cred că România are o șansă de care trebuie să profităm cu toții”, declara ministrul Sănătății, Florian Bodog.

Președintele Agenției Naționale a Medicamentului, Nicolae Fotin, care este și coordonatorul proiectului, a declarat că România are un dosar „complet, foarte bun”, menționând că relocarea EMA în țara noastră ar însemna foarte mult pentru sistemul de sănătate.

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Victor Negrescu, a explicat că tipul de vot, asemănător cu cel de la Eurovision, ar putea pune ușoare piedici României. „Din punct de vedere tehnic, dosarul nostru este complet și are argumentele necesare. Problema este că votul va fi unul predominant politic. Vorbim de un vot ca la Eurovision, în care fiecare stat are dreptul să voteze alte state și are șase puncte pe care le poate aloca altor state: trei puncte statului preferat, două puncte, celui de al doilea și un punct ultimului stat preferat. Acest tip de vot, evident, nu este convenabil României, dar acest lucru ne împinge pe noi să fim și mai motivați, pentru a promova mai bine România și pentru a folosi această oportunitate pentru a arăta țara noastră sub alt unghi”, a precizat Negrescu.

România este una dintre cele 19 țări candidate pentru preluarea Agenției Europene a Medicamentului, iar în luna noiembrie se va decide care este statul în care se va reloca această instituție. Dacă țara noastră va ieși învingătoare, va dura aproximativ doi ani mutarea efectivă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani