Iorgulescu, după demisia din CSM: „Eu nu pot să iau parte la jocuri de culise”

Iorgulescu, după demisia din CSM: Eu nu pot să iau parte la jocuri de culise
Publicat: 23/08/2012, 21:32
Actualizat: 06/07/2013, 00:43

Georgiana Iorgulescu, membru în Consiliul Superior al Magistraturii din partea societății civile, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că și-a depus demisia din CSM întrucât există o „coliziune masivă” între valorile și principile sale și cele ale celorlalți membri și conducerea instituției.

„Motivele mele țin de o coliziune masivă dintre valorile și principiile mele – mă rog, multe, puține, vis-a-vis de felul în care am gândit eu în momentul când am ajuns în CSM că ar trebui să funcționeze această instituție – și felul în care unii dintre membrii CSM, inclusiv actuala conducere, consideră că ar trebui să se întâmple aceste lucruri”, a spus Georgiana Iorgulescu.

Ea a precizat că „este veche coliziunea, nu datează de astăzi de ieri” și că a luat în calcul această demisie începând cu luna iunie.

„Ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni a fost picătura care a umplut paharul. Eu nu pot să iau parte la tot felul de jocuri de culise, amânări, decizii luate fără să fie consultat Plenul, decizii luate unilateral de conducere. Eu vin din societatea civilă. Eu văd lucrurile simplu, transparent, făcute când trebuie și cum trebuie. Nu am lucrat în instituții publice până acum și felul în care se lucrează în instituțiile publice este absolut halucinant”, a spus Georgiana Iorgulescu, care a menționat că în continuare își va desfășura activitatea la Centrul de Resurse Juridice.

Georgiana Iorgulescu, membru în Consiliul Superior al Magistraturii din partea societății civile, și-a depus, joi, la finalul ședinței Plenului, demisia din CSM.

Reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că Georgiana Iorgulescu și-a depus cererea de demisie din CSM după încheierea ședinței Plenului Consiliului, fiind înregistrată în jurul orei 16.30.

Vicepreședintele CSM, Oana Schmidt-Hăineală, a declarat că Georgiana Iorgulescu a anunțat în timpul ședinței că este posibil ca la finalul discuțiilor din Plen să își înainteze demisia.

Oana Schmidt-Hăineală a precizat că demisia este un act unilateral de voință, fiind decizia fiecăruia dacă rămâne sau nu într-o instituție.

Ea a mai spus că CSM urmează să ia act de cererea Georgianei Iorgulescu de demisie din Consiliu într-o viitoare ședință a Plenului.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, joi, de cererile Monei Pivniceru de demisie din funcțiile de membru ales al CSM și de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Aceasta a fost numită, joi, în funcția de ministru al Justiției.

Georgiana Camelia Iorgulescu, reprezentant al societății civile în Consiliul Superior al Magistraturii, a fost susținută la numirea în CSM de Asociația Magistraților din România, Centru pentru Resurse Juridice și Asociația Pro Democrația.

În 22 iunie 2011, senatorii au aprobat numirea Georgianei Iorgulescu în Consiliul Superior al Magistraturii, cu 59 de voturi „pentru”, 50 de voturi „împotrivă” și trei abțineri.

Puiu Hașotti spunea atunci că Georgiana Iorgulescu „este omul de casă al unei doamne care a făcut foarte mult rău justiției României și cetățeanului – Monica Macovei”.

Ceilalți candidați, respectiv Virgil Melnic, Doinel Dinuică, Radu Cornel Andruica și Ovidiu Horia Maican, au obținut atunci voturi favorabile mai puține.

Cel de-al doilea reprezentant al societății civile în CSM este Corina Dumitrescu, soția deputatului PSD Cristian Dumitrescu, aleasta fiind aleasă de senatori la începutul lunii iunie 2011.

Gabriela Iorgulescu lucrează din 2000 în sectorul nonguvernamental, anterior fiind expert în Parlamentul României (1998-2000) și inspector de specialitate la Biroul de Licitații și contracte la biroul Primăriei Ploiești (1998).

Din 2000, Iorgulescu lucrează la Centrul de Resurse Juridice, unde a coordonat diverse proiecte și programe. Din ianuarie 2005 este director executiv al Centrului de Resurse Juridice.

Georgiana Iorgulescu a mai lucrat ca expert pentru GDSL Limited Marea Britanie, Asociația Magistraților din România, UNICEF România, în perioada 2003-2008.

Este licențiată în științe juridice la Facultatea de Drept a Universității Româno-Americane din București, având și o diplomă de inginer de la Universitatea Politehnica din București și una de mediator de la Ministerul Justiției, Delegația Comisiei Europene la București.

Este membră a Baroului București din anul 2004 și membră de onoare a Asociațiilor Magistraților din România din 2005.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Economie în vacanță. Cum eviți capcanele care îți toacă banii în călătorii
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Samuel Colt, inventatorul revolverului. „Oamenii buni din această lume sunt foarte departe de a fi...