Italia a dezvoltat un test rapid care identifică trei tulpini Covid în două ore

Italia a dezvoltat un test rapid care identifică trei tulpini Covid în două ore
Italia a dezvoltat un test rapid care identifică trei tulpini Covid în două ore / Sursă Foto: Pixabay -Ilustrativ
Publicat: 08/02/2021, 19:06
Actualizat: 06/04/2021, 15:05

Cercetătorii italieni au dezvoltat un test rapid care, în numai două ore, permite identificarea celor trei tulpini ale virusului Sars-CoV-2 aflate în circulație.

Tehnica PCR Multiplex

Testul dezvoltat de cercetătorii din peninsulă ar putea fi disponibil în toate laboratoarele care fac teste Covid la sfârșitul lunii februarie, conform agenției Ansa.

„Este un instrument care permite efectuarea unui prim screening pe testele pozitive. Urmează apoi secvențierea materialul genetic atât pentru a confirmarea definitivă, cât și pentru a identifica tulpinile noi: britanică, braziliană și sud-africană”, a afirmat virologul Francesco Broccolo.

Diferit de testul dezvoltat la început și bazat pe o tehnologie brevetată, noul test a fost dezvoltat de Broccolo însuși cu o companie italiană și se bazează pe o modificare a tehnicii de reacție în lanț a polimerazei (PCR).

Purtând denumirea PCR Multiplex, tehnica este specializată în identificarea mutațiilor dintr-o genă folosind sonde moleculare marcate cu molecule fluorescente.

Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj, îl liniștește pe Florin Cîţu, după ce premierul a anunțat fabricarea vaccinului anti-COVID în România: “Nu există în țară tehnologie!”

Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj, anunță că fabricarea vaccinului anti-COVID în România este, în clipa de față, imposibilă, din cauza faptului că, pur și simplu, nu există tehnologie.

Florin Cîțu a primit rapelul împotriva COVID-19, iar înainte de a părăsi Spitalul Militar a anunțat că România poartă negocieri la nivelul Comisiei Europene pentru a primi acceptul să producă unul dintre vaccinuri la Institutul “Cantacuzino” din Capitală.

Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj, cel mai mare producător local de medicamente, îl liniștește, însă, pe Florin Cîțu și îi transmite că, în acest moment, România nu are capacitatea de a produce vaccin anti-COVID. În cel mai bun caz, îl poate doar ambala.

Dragoș Damian mai precizează că este nevoie de investiții serioase într-o nouă fabrică de vaccinuri, altfel planurile lui Florin Cîțu nu vor ajunge niciodată la îndeplinire.

România deține fabrici care au tehnologie de etichetare și / sau ambalare unde pot fi manipulate inclusiv produse imunologice (deci și vaccinuri). Așadar, cel puțin teoretic, orice sit de fabricație autorizat care îndeplinește stardardele de calitate impuse de agenția medicamentului ANMDMR și se conformează cerințelor producătorului care oferă licența de fabricație – pentru că presupun că vorbim despre transferul de licenţă şi tehnologie al unuia dintre vaccinurile deja aprobate de UE – ar putea ambala și eticheta vaccinuri.

Sunt câteva companii care au fluxuri tehnologice de fabricație pentru produse sterile (injectabile) în București, Cluj, Sibiu, Iași – validare prin media fill, umplere aseptică sau umplere și sterilizare terminală – deci este posibil ca și această etapă a procesului de fabricație să fie transferată în țară, cu condiția, repet, ca fabrica din țară să se conformeze cerințelor producătorului care face transferul tehnologic, asta însemnând desigur fabricație în lanțul frigului ‘cold-chain’. Știm că vaccinurile anti SARS-CoV-2 se fabrică, depozitează, transportă și manipulează în condiții de ‘cold-chain’. Din câte știu, nu există în țară tehnologie de fracționare doze mici și umplere lichide sterile în flacoane – acele recipientele mici de sticlă cu capac metalic pe care le vedem la TV în unitățile de vaccinare – ci doar în fiole, așa cum spuneam”, a precizat Dragoș Damian.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji