• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Imagini în premieră | Doi adolescenți înarmați cu un pistol cu bile jefuiesc un magazin din Curtea de Argeș – VIDEO

Doi tineri de 16 și 19 ani din județul Argeș au fost reținuți pentru tentativă de tâlhărie calificată, după ce, în cursul nopţii de 12 spre 13 februarie a.c., în jurul orei 02:30, au intrat mascați într-un magazin cu program non-stop din Curtea de Argeș și au amenințat-o pe vânzătoare cu un pistol cu bile, transmite corespondentul Gândul.ro.

Tinerii au spus că vor trage, dacă nu vor primi încasările, dar femeia nu s-a pierdut cu firea, i-a refuzat și a spus că sună la poliție.

În acel moment tinerii au ieșit în fugă din magazin și s-au făcut nevăzuți. Polițiștii i-au căutat după ce au stat de vorbă cu vânzătoarea și i-au identificat în scurt timp.

Aceștia au solicitat mandate de percheziție și au găsit acasă la suspecți elemente probatorii care îi incriminau. Unul dintre tineri are 19 ani, iar celălalt 16 ani, ambii fiind din comuna Valea Iașiului și au recunoscut comiterea faptei. Ambii s-au ales cu dosar penal pentru tâlhărie calificată și au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş au reţinut un tânăr de 19 ani şi un minor de 16 ani, ambii din Valea Iaşului, bănuiţi că ar fi încercat să sustragă, sub ameninţarea unui pistol de jucărie, încasările de la o societate comercială din Curtea de Argeş, în noaptea de 12 spre 13 februarie a.c.

În ziua de 13 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost sesizaţi că în cursul nopţii de 12 spre 13 februarie a.c., în jurul orei 02:30, doi tineri ar fi pătruns într-un magazin cu program non-stop din acelaşi municipiu, iar sub ameninţarea unui pistol ce părea a nu fi real, ar fi solicitat vânzătoarei să îi predea încasările.

Imediat, poliţiştii au început verificările, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de tâlhărie calificată.

Înm urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au obţinut indicii cu privire la tinerii bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor, în baza cărora au solicitat şi obţinut autorizarea instanţei pentru efectuarea unei percheziţii domiciliare la o locuinţă din Valea Iaşului, unde au fost identificate mai multe obiecte cu valoare probatorie în cauză.

Din cercetări s-a stabilit că cei doi, respectiv un tânăr de 19 ani şi un minor de 16 ani, ambii din Valea Iaşului, ar fi pătruns în incinta societăţii comerciale având feţele acoperite, iar sub ameninţarea unui pistol cu bile, ar fi solicitat vânzătoarei să le dea sumele de bani aflate în casa de marcat. Persoana vătămată a reacţionat calm şi a refuzat să le dea sumele de bani, iar autorii au părăsit incinta.

După administrarea probatoriului, cei doi tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, informează comunicatul Poliției.

Inchide