Jandarm condamnat definitiv pentru complicitate la trafic internațional de droguri

Jandarm condamnat definitiv pentru complicitate la trafic internațional de droguri

Curtea de Apel Iași l-a condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pe „X”, subofițer în cadrul Jandarmeriei Vaslui, pentru complicitate la introducerea în țară a drogurilor de mare risc, fiind acuzat că, împreună cu un prieten, a adus în România jumătate de kilogram de cocaină din Costa Rica, transmite corespondentul Mediafax.

În fapt, magistrații ieșeni au respins apelurile formulate atât de către procurori, cât și de jandarm la sentința dată în urmă cu jumătate de an de Tribunalul Iași. Prin aceeași sentință, „X” a fost condamnat și la trei ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc, urmând ca jandarmul să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv cinci ani de închisoare.

Trimis în judecată în urmă cu jumătate de an, „X” și un prieten de-al său au fost prinși în flagrant, pe 4 octombrie 2013, de către procurorii DIICOT, în fața unei biserici din municipiul Iași, în timp ce încercau să vândă unui ofițer sub acoperire o cantitate de 500 de grame de cocaină, care ar fi valorat pe piața neagră 50.000 de euro.

„Inculpații sunt suspectați că au organizat procurarea cantității de 500 grame cocaină din Costa Rica și transportul drogurilor de mare risc către România. Drogurile de mare risc erau destinate comercializării către consumatorii din municipiul București și din Italia”, se arăta în rechizitoriului procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Odată cu arestarea preventivă pe 4 octombrie 2013,„X”a fost suspendat din activitate de conducerea Jandarmeriei Vaslui.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Vaslui, Lucian Modoranu, subofițerul„X” a obținut în cei șapte ani de activitate ca jandarm doar calificative de „foarte bine”, făcând parte din echipa operativă a instituției.

Oficialii IJJ așteaptă comunicarea instanței, în baza căreia i se va desface contractul de muncă a jandarmului condamnat la cinci ani de închisoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase