Kelemen Hunor cere retragerea avizului pentru un monument de la Valea Uzului: Are simboluri legionare

Kelemen Hunor cere retragerea avizului pentru un monument de la Valea Uzului: Are simboluri legionare
Publicat: 02/07/2019, 14:15

„Săptămâna trecută, luni, a apărut un aviz al ministrului Culturii, Daniel Breaz, legat de avizarea din punctul de vedere al calității artistice a construcției la Valea Uzului. Am spus că nu este corect, fiindcă este vorba de un simbol legionar. Vorbesc de crucea mare, nu vorbesc de crucile mici. Din acest punct de vedere am vrut să vorbesc acum cu doamna Dăncilă”, a spus Kelemen Hunor.

Kelemen afirmă că monumentul construit de administrația locală din Dărmănești conține simboluri legionare.

„I-am spus premierului că ar trebui retras avizul dat de Breaz. Pur și simplu nu înțeleg cum putea să dea un aviz. Nici din punct de vedere legal nu se putea, dar nici din punct de vedere politic, fiindcă acolo e vorba de un simbol legionar și să dai un aviz de la minister și să spui că din punct de vedere artistic este ok este absolut inacceptabil și că noi vom sesiza și Institutul Elie Wiesel”, a mai spus Kelemen.

În cadrul sesiunii plenare a Adunării Parlamentare a CE din 24 – 28 iunie, UDMR a atras atenția partenerilor internaționali asupra aspectelor de încălcare a drepturilor minorităților în cazul evenimentelor din Valea Uzului.