Kelemen Hunor: UDMR este alături de Maia Morgenstern

Kelemen Hunor: UDMR este alături de Maia Morgenstern
Publicat: 28/03/2021, 21:27
Actualizat: 06/04/2021, 14:14

Parlamentarul Kelemen Hunor, lider UDMR, a transmis că partidul pe care îl conduce este alături de Maia Morgenstern și de comunitatea Teatrului Evreiesc de Stat. Mesajul vine în contextul în care actrița a fost amenințată cu moartea de către o persoană care i-a trimis un e-mail de pe o adresă falsă.

Kelemen Hunor: UDMR este alături de Maia Morgenstern

„Deși sunt sigur că cei care astăzi recurg la amenințări cu moartea din motive antisemite sunt în minoritate, noi nu putem fi indiferenți și nu trebuie să trecem nimic sub tăcere. Nu trebuie nici să uităm pentru că, de-a lungul istoriei, evenimentele tragice au avut loc atunci când a existat o lipsă de solidaritate din partea majorității societății”, este mesajul lui Kelemen.

Actrița Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea într-un mesaj semnat de partidul AUR.

Președintele AUR, George Simion, a spus că este vorba despre o „intoxicare incalificabilă” și anunță că persoana care a trimis mesajul nu este membru al partidului pe care îl conduce.

Alexandru Muraru, reprezentantul special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, dar și consilier onorific al prim-ministrului, a cerut Poliției „să ancheteze de urgență cazul atacului antisemit la adresa dnei Morgenstern și să ia în considerare că parlamentari ai AUR elogiază criminali de război de la tribuna Parlamentului încurajând astfel acțiunile antisemite”.

Poliția anchetează cazul în care Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea

La o zi distanță de la amenințările primite de Maia Morgenstern pe adresa de e-mail, Poliția a identificat două persoane.

În urma cercetărilor, două persoane au fost identificate, transmite IGPR, scrie Digi24.

„În continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind mesajele de amenințare adresate doamnei Maia Morgenstern și Teatrului Evreiesc, au fost efectuate investigații pentru identificarea persoanei care a trimis mesajul, în colaborare cu SRI – Brigada Antiteroristă, fiind stabilită posibila adresă electronică IP, utilizată pentru transmiterea mesajelor”, se arată într-un comunicat al IGPR.