KLAUS IOHANNIS, despre părinții care trebuie să revină la muncă, având în vedere că școlile vor fi închise până la toamnă

KLAUS IOHANNIS, despre părinții care trebuie să revină la muncă, având în vedere că școlile vor fi închise până la toamnă
Foto: Administrația Prezidențială
Publicat: 28/04/2020, 18:47
Actualizat: 28/04/2020, 18:52

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, marţi, într-o conferinţă de presă că fiecare părinte care trebuie să stea cu copiii va fi susținut financiar.

Există o legislație în vigoare care permite unui părinte să stea acasă dacă școala este închisă. Eu cred că foarte mulți au o problemă cu asta, dar, pe de altă parte, gândiți-vă ce problemă ar avea dacă și-ar trimite copilul la școală și ar veni bolnav acasă și ar aduce boala în familie. Cred că ar fi mult, mult mai complicat”, a declarat Iohannis.

Președintele a adăugat faptul că părinții vor găsi soluții „în speranța că această fază nu va dura prea mult”.

„Având în vedere că există această lege care sprijină și practic și financiar părinții care trebuie să stea cu copiii, își va găsi fiecare familie de români o soluție propire, cu toții evident în speranța că această fază nu va dura prea mult”, a mai spus Iohannis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase