Kovesi, exilată la Sibiu, dar păstrată în Capitală de procurorul general

Publicat: 12/07/2018, 09:25

Procurorii Consiliului Superior al Magistraturii au decis, miercuri, în cadrul Secției, să o repartizeze pe Laura Codruța Kovesi la DIICOT Sibiu, unitatea de parchet de unde provine. Fosta șefă a DNA va activa în acea instituție în calitate de procuror. La scurt timp, Augustin Lazăr, procurorul general al României, a făcut un anunț surprinzător: Kovesi rămâne la București ca să implementeze Strategia Națională Anticorupție pentru perioada 2016-2020.

Augustin Lazăr a declarat miercuri, la sediul CSM, întrebat dacă ia în calcul să o delege pe Laura Codruța Kovesi pe altă funcție decât cea de procuror DIICOT că este posibil să existe discuții privind o activitate ce ar aduce un plus în Ministerul Public.

„Procurorii care își incheie activitatea la DNA de regulă își continuă activitatea în cadrul Ministerului Public, folosindu-și experiența pe care au dobândit-o la DNA. Este foarte posibil să ne gândim la o activitate care să fie bună și care să aducă un plus Ministerului Public cu experiența câștigată la DNA. Urmează să vedem în perioada următoare”, a declarat procurorul general Augustin Lazăr.

Precizările vin după ce Secția pentru procurori a CSM a decis, miercuri, să o repartizeze pe fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, la DIICOT Sibiu, unde va activa în calitate de procuror, începând cu data de 9 iulie.

Secția pentru procurori a CSM a decis, miercuri, să o repartizeze pe fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, la DIICOT Sibiu, unde va activa în calitate de procuror, începând cu data de 9 iulie.

Procurorii Consiliului Superior al Magistraturii au decis, miercuri, în cadrul Secției, să o repartizeze pe Laura Codruța Kovesi la DIICOT Sibiu, unitatea de parchet de unde provine. Fosta șefă a DNA va activa în acea instituție în calitate de procuror.

Procurorii CSM au discutat miercuri, începând cu ora 10:00, cererea Laurei Codruța Kovesi de a-și continua activitatea în calitate de procuror.

Decizia vine după ce președintele României Klaus Iohannis a emis luni decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunțul fiind făcut de către purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

„Despre mine vă pot spune că am luat act de decretul de revocare din funcția de procuror șef DNA și începând de astăzi (luni-n.r.) nu voi mai lucra în Direcția Națională Anticorupție. Voi rămâne procuror”, a spus Laura Codruța Kovesi, la scurt timp după anunțul privind revocarea sa din funcție.

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a declarat, miercuri, întrebat dacă Laura Codruța Kovesi urmează să îi fie consilier, că posturile sunt ocupate, dar că așteaptă să vadă ce decide Secția de Procurori în privința locului unde își va desfășura activitatea.

„Secția de procurori va decide unde își va desfășura activitatea. În continuare vom vedea un procuror care are un nivel de experiență considerabil în DNA, de fiecare dată când s-a întors în Ministetul Public și-a continuat activitatea pe profilul de activitate pe care îl are tocmai pentru a valorifica experiența”, a declarat Augustin Lazăr.

Procurorul general a negat însă că Laura Codruța Kovesi urmează să îi fie consilier: „Cele trei posturi de consilier la Parchetul General sunt ocupate în acest moment, prin urmare sunt speculații din media”.

Laura Codruța Kovesi a fost revocată luni, de către președintele Klaus Iohannis, ca urmare a deciziei Curții Constituționale de la începutul lunii iunie, prin care s-a stabilit că există un conflict instituțional între președinte și ministrul Justiției cu privire la cererea de revocare a procurorului șef al DNA, venită din partea lui Tudorel Toader.

Procurorii CSM vor discuta, miercuri, cererea Laurei Codruța Kovesi de a-și continua activitatea în calitate de procuror.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Blestemul minelor de sare. Catastrofele din Ocna Mureș, un scenariu posibil pentru Slănic Prahova
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Dansatoarea lui Dorian Popa, motivul despărțirii dintre artist și Babs?! Tânăra face lumină în acest...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Prea multă mâncare nesănătoasă provoacă probleme de durată în creier