Le promitea să le ajute să se împrietenească cu anumiți băieți, le SECHESTRA, le VIOLA și le forța să se PROSTITUEZE. Suspecți acuzați că racolau MINORE chiar de 11 ANI

Le promitea să le ajute să se împrietenească cu anumiți băieți, le SECHESTRA, le VIOLA și le forța să se PROSTITUEZE. Suspecți acuzați că racolau MINORE chiar de 11 ANI
Publicat: 22/10/2018, 15:37
Actualizat: 25/03/2019, 22:19

Potrivit unui comunicat transmis luni de DIICOT, procurorii DIN Maramureș și polițiști au făcut, luni, 3 percheziții domiciliare în municipiul Baia Mare, într-o cauză în care se fac cercetări față de 3 suspecți pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, lipsire de libertate în mod ilegal și act sexual cu un minor.

Polițiștii și procurorii suspectează că în perioadamartie 2017-octombrie 2018, în municipiul Baia Mare un bărbata racolat fetițe minore, unele având chiar vârste foarte fragede (începând de la 11-12 ani până la 17 ani) pentru a le determina să practice prostituția în favoarea lui.

Fetele erau racolate din medii cu un nivel de educație și de moralitate scăzut, cu părinți dezinteresați cu probleme financiare. Aceste criterii i-au permis suspectului să le atragă pe fete în anturajul lui. Le promitea că va facilita prietenia dintre ele și anumiți băieți pentru care minorele manifestau afecțiune, sau le asigura că le va oferi preotecție față de părinți sau autorități în cazul în care aceștia s-ar sesiza despre activitățile victimelor. De asemenea, le promitea sume de bani pentru a-și cumpăra diverse lucruri pe care și le doreau.

Potrivit sursei citate, suspectul a racolat și a găzduit, în perioada 2-26 martie 2017, două minore, într-un imobil din Baia Mare, promițându-le că le va ajuta să ajungă în Germania. În realitate, suspectul le-a sechestrat pe minore, împotriva voinței acestora și profitând de vulnerabilitatea dată de vârstă și lipsa de experiență, le-a obligat, prin diferite forme de constrângere, să întrețină în mod repetat relații sexuale atât cu el, cât și cu mai mulți prieteni de-ai săi, inclusiv cu proprietarul imobilului, în schimbul unor sume de bani pe care și le-a însușit.

Din cercetări a rezultat că fetele exploatate sexual în perioada respectivă, în vârstă de 16 ani, respectiv 17 ani, au fost ținute cu forța în imobilul situat în Baia Mare, fiind violate de către cei doi suspecți.

Până la această dată, au fost identificate alte 4 minore cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani, obligate de către suspecți la practicarea prostituției.

„S-a reținut că suspectul le-a obligat pe minore să întrețină relații sexuale cu acesta, fie în scopul dezvirginării acestora, fie de a le învăța cum să se comporte cu clienții în timpul actului sexual, ulterior profitând de ascendentul avut asupra lor și determinându-le să practice prostituția în beneficiul său. De asemenea, susnumitul a pretins fetelor să îi toate discuțiile și toate detaliile întâlnirilor avute cu diferiți bărbați, amenințându-le că în cazul în care nu-i relatează intergral adevărul, le va confrunta cu persoanele respective sau le va organelor de poliție. În acest fel, a fost indusă minorelor o stare de teamă și de dependență față de suspect. De asemenea, din analiza conținutului probelor administrate, s-a reținut că suspecții le-au determinat pe minore să practice preponderent relații sexuale orale, motivat inclusiv de faptul că în eventualitatea descoperirii activităților infracționale de către organele de urmărire penală, acestea nu vor putea avea dovada urmelor unor raporturi sexuale normale prin intermediul unor expertize medico-legale vizând un examen ginecologic al victimelor”, arată DIICOT.

La sediul DIICOT Maramureș au fost aduse la audieri 3 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, iar la percheziții au participat și luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Maramureș.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu din 6 iulie! Dispozitivul pe care trebuie să-l aibă mașinile la bord
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete