Lecții de CODING și PROGRAMARE din clase cât mai timpurii. Ministrul Comunicațiilor: Vom crește nivelul digitalizării în Educație

Publicat: 02/03/2019, 22:00

„Sunt o serie de planuri în comun pentru a aduce o îmbunătățire în ceea ce privește specializarea elevilor, studenților și a celor care doresc să-și regândească specializarea în profesie. Sunt programe pe care chiar zilele trecute le-am discutat la nivelul Ministerului Educației și, totodată, dincolo de o specializare a forței de muncă. Suntem în al treilea an în care am păstrat scutirea de impozit pe venit pentru programator, pentru cei ce lucrează în zona de IT. Această scutire pe taxa de impozit pe venit se regăsește în venituri nete mai mari și trăiesc cu speranța că și mai mulți români, care poate au plecat în străinătate cu ceva timp în urmă, își regăsesc opțiunea profesională în a se întoarce în România. Un număr important deja o fac, dar sper să fie din ce în ce mai mulți care să considere că și lucrând în România în IT îți poți asigura un trai de viață bun”, a declarat Alexandru Petrescu, pentru Mediafax.

„Sunt discuții ce țin de îmbunătățirea programului educational, de introducere a lecțiilor de coding, de programare, din clase cât mai timpurii. Există intenții de a lansa programe pilot pe unele cicluri școlare. În perioada următoare, sunt convins că dincolo de programele ce țin de îmbunătățirea condițiilor de educație, fiindcă avem și programe unde Ministerul Educației este aplicant pentru a finanța furnizarea către școli, către profesori, către elevi, de table electronice, de tablete electronice, pentru a crește în sine nivelul digitalizării în educație. Sunt convins că doamna ministru al Educației va da detalii.”

Ministrul Comunicațiilor a vorbit și despre OUG 114 și efectele asupra jucătorilor din piață, dar și despre dosarele încheiate deja în domeniu, în cadrul președinției Consiliului UE.

Interviul integral îl puteți urmări duminică, de la ora 12.00, pe Gândul și Mediafax.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase