Leszek Balcerowicz vine în România la Conferința de Risc de Țară, organizată de Coface și Mediafax

Leszek Balcerowicz vine în România la Conferința de Risc de Țară, organizată de Coface și Mediafax
Publicat: 06/03/2014, 15:54
Actualizat: 29/03/2019, 15:58

Pentru 2014, specialiștii Coface estimează o tendință pozitivă a riscului în economiile avansate, dar și tensiuni persistente în țările mari emergente. După o reajustare post-criză între țările avansate și cele emergente, în 2014 riscurile de țară la nivel mondial sunt setate să se schimbe, în conformitate cu un model mai clasic. În țările avansate, riscurile sunt de stabilizare, încurajate de o creștere destul de dinamică în SUA (estimată la 2,4% în 2014), începutul unei redresări în zona Euro (+0,9%) și a creșterii confirmate din Japonia (+1,4%). În ceea ce privește țările în curs de dezvoltare, rata de creștere va spori ușor (+4,7%), dar acestea vor rămâne sub media perioadei 2000 – 2011.

O sinteză a implicațiilor mediului economic global asupra celui din Europa și România va fi dezbătută în cadrul Conferinței de Risc de Țară, un eveniment Coface de tradiție și de referință pentru mediul de afaceri din România, care va avea loc pe data de 9 Aprilie 2014, la Hotelul Hilton din București, salon Le Diplomate.

La ediția din acest an sunt așteptați 300 de participanți, reprezentanți de prim rang atât ai mediului de afaceri intern, cât și internațional, experți în riscul de țară, specialiști din domeniul academic, bancar, precum și investitori români și străini.

Dintre lectorii deja confirmați anunțăm reprezentanți de seamă ai mediului de afaceri internațional și autohton, precum: Prof. Dr. Leszek Balcerowicz – Ex Prim-Ministru Adjunct al Poloniei, Ministru al Finanțelor și Președintele Băncii Naționale din Polonia; Prof. Dr. Yves ZLOTOWSKI – Economist Șef, Coface; Prof. Dr. Ionuț DUMITRU – Economist Șef, Raiffeisen Bank și Vicepreședinte AAFBR.

Conferința va fi structurată în trei sesiuni pe parcursul zilei.

Prima dintre acestea va dezbate evenimentele economice ale anului 2013 și valorificarea potențialului economic al României, având în calitate de invitați, academicieni, experți în macroeconomie și risc de tară, ce vor realiza o sinteză a modului în care evenimentele au influențat economia europeană și cea autohtonă. Această dezbatere va fi urmată de două mese rotunde. În prima dintre acestea economiștii șefi ai principalelor instituții bancare se vor concentra asupra motoarelor de creștere sustenabilă, a disciplinei fiscale și a problematicii creditării, analizând influența acestor factori în redefinirea economiei românești. Ultima sesiune va aborda modelele eficiente de finanțare a companiilor în contextul economic actual, atragerea fondurilor de capital privat și identificarea sectoarelor de activitate ce reprezintă adevarate oportunitați investiționale.

Conferința de Risc de Țară Coface se adresează top managerilor, președintilor de corporații, managerilor din cadrul corporațiilor care își asuma riscuri de export, lansează proiecte sau iau decizii privind investițiile, credit risk managerilor, managerilor de politică internațională ai firmelor care profesează în domeniul bancar și în cel de asigurări și reasigurari, precum și cercetătorilor și experților din domeniul academic interesați de analiza riscului de credit.

Pentru a participa la Conferința de Risc de Țară 2014, vă rugăm să completați formularul de înregistrare online de la adresa: http://mediafaxtalks.ro/risc-tara-coface/inregistrare.htm

În plus, dacă vă înregistrați până la data de 14 Martie 2014, veți beneficia de un discount de Early Bird de 15%, alături de o reducere în funcție de numărul de persoane înscrise din partea companiei dumneavoastră.

Mai multe informații despre conferință puteți afla accesând website-ul evenimentului: http://mediafaxtalks.ro/risc-tara-coface/index.htm

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor,...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Florin Piersic a prevestit ceea ce urma să i se întâmple: „Nu cred că o...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A devenit strict interzis, chiar DE ASTĂZI, 10 MAI. Regula care se aplică pe stradă,...
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
A fost găsită o nouă proprietate a luminii