Liderul interlop Costel Corduneanu, reținut de DIICOT, i-a cerut finului lui să-i aducă din Spania un pistol pentru a asasina o persoană

Liderul interlop Costel Corduneanu, reținut de DIICOT, i-a cerut finului lui să-i aducă din Spania un pistol pentru a asasina o persoană
Publicat: 17/10/2014, 16:07
Actualizat: 01/02/2019, 09:15

În urma intervenției procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), s-a împiedicat comiterea unui eventual asasinat, susțin sursele citate.

Potrivit acelorași surse, în dosarul în care a fost reținut Corduneanu sunt vizați și finul liderului interlop Ghenosu și soția acestuia.

În cursul anchetei, soția finului lui Ghenosu ar fi recunoscut integral acuzațiile aduse ei și lui Costel Corduneanu. În acest context, avocatul vasluian Neculai Horobeț ar fi încercat să o convingă pe femeie să ducă într-o altă direcție ancheta procurorilor DIICOT, printr-o a doua mărturie, care să fie mincinoasă, susțin sursele citate.

În acest dosar, procurorii DIICOT au asigurat o plajă probatorie bogată, alcătuită din interceptări, filaje și flagrant.

Costel Corduneanu, avocatul Neculai Horobeț și Ovidiu Ransburg au fost reținuți de procurorii DIICOT în noaptea de joi spre vineri, pentru că ar fi adus în țară un pistol de proveniență spaniolă cu 19 gloanțe.

Cei trei vor fi duși, vineri, la Curtea de Apel Iași, cu propunerea de arestare preventivă.

Costel Corduneanu este cercetat pentru constituire de grup infracțional organizat și contrabandă calificată, iar Ovidiu Ransburg și avocatul Neculai Horobeț, pentru aceleași două infracțiuni, dar și de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Aceștia au fost reținuți după ce în mașina în care se afla Ransburg a fost găsit un revolver de provenineță spaniolă cu 19 gloanțe de calibru 38 special – 9 milimetri, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX avocata lui Costel Corduneanu, Raluca Andrei.

Avocata a precizat că mașina în care se afla Ransburg a fost oprită, miercuri, la Vaslui, acesta fiind dus, împreună cu altă persoană, la audieri.

Ulterior, procurorii DIICOT Iași au emis, joi seară, ordonanță de reținere și pentru Costel Corduneanu, suspectând că acel pistol ar fi trebuit să ajungă la acesta.

Potrivit unor surse judiciare, Costel Corduneanu ar fi fost reținut pe motiv că există interceptări ale unor discuții între Corduneanu și ceilalți membri ai grupului.

Avocata susține însă că la dosar nu există nicio înregistrare a vreunei convorbiri între Corduneanu și membrii grupului.

„La dosar nu există nicio convorbire între Costel Corduneanu și ceilalți membri ai grupului. Nicio persoană nu indică faptul că pistolul era pentru clientul meu”, a declarat avocata Raluca Andrei.

Anchetatorii au făcut, joi, percheziții la locuința lui Costel Corduneanu.

În luna februarie a acestui an, Constantin Corduneanu a înregistrat o cerere la Tribunalul Iași, solicitând statului român să îi achite daune morale de două milioane de lei și daune materiale de 100.000 de lei în dosarul în care a fost arestat preventiv, în 10 octombrie 2004, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, organizarea, coordonarea și finanțarea filialei de trafic ilicit de droguri, el fiind eliberat în 23 iunie 2005.

În cererea înaintată instanței acesta reclamă și durata procesului, care a trecut prin toate instanțele, în nouă ani, el susținând că i-a fost încălcată „în mod flagrant și sistematic prezumția de nevinovăție”.

În noiembrie 2013, Constantin Corduneanu a fost achitat, printr-o decizie definitivă a instanței supreme, în dosarul în care era acuzat de trafic de droguri și de constituire a unui grup infracțional organizat, după ce dosarul fusese înaintat instanței în 2005.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a menținut, astfel, soluția dată de instanțele de fond și de apel.

Până să fie trimiși în judecată, în 2005, membrii grupării Corduneanu au fost monitorizați timp de un an de către anchetatori, în grupul lor fiind infiltrați investigatori sub acoperire, iar convorbirile lor despre afacerile ilegale cu ecstasy au fost interceptate, informa Ministerul Public.

În acest dosar, anchetatorii au găsit, în urma unor percheziții domiciliare în Iași, droguri de risc și mare risc.

Într-un alt dosar, Constantin Corduneanu, doi dintre frații săi și alte două persoane au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție pentru trafic de influență.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Reacția șefului TikTok după promulgarea legii care interzice aplicația în SUA