• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu: „Am distrus mitul etnic, suntem singura țară europeană condusă de un minoritar”

Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu: „Am distrus mitul etnic, suntem singura țară europeană condusă de un minoritar”
Mădălin Guruianu, liderul filialei PNL din orașul Sfântu Gheorghe, județul Covasna, a declarat, luni, că victoria lui Klaus Iohannis a demontat un „mit etnic", România fiind singura țară europeană care va fi condusă de un minoritar.

„Realizez că este un rezultat istoric pentru țara asta, dar și pentru zona noastră. Odată pentru că am putut demonstra lumii întregi că atunci când vrem, ‘ne trezim din somn’ și avem o prezență la vot impresionantă, mult peste media din democrațiile occidentale (…) A doua oară, pentru că am distrus mitul etnic: România este singura țară europeană care va fi condusă de un minoritar etnic (…) A treia oară, pentru că toată campania lui Victor Ponta ne-a unit, dar nu în sensul în care clama liderul PSD, ci împotriva lui și a sistemului pe care-l reprezenta. Ne-a unit între noi, români și maghiari, tineri și bătrâni, oameni de la țară cu cei de la oraș, oameni din țară cu cei din diaspora”, a spus Mădălin Guruianu.

Liderul PNL Sfântu Gheorghe și-a exprimat speranța că viitorul președinte al României va „reseta” și va „schimba la față” politica românească. Guruianu le-a mulțumit românilor și maghiarilor din județul Covasna care s-au prezentat la urne în număr mai mare decât în primul tur (92.000 față de 79.000). „În Sfântu Gheorghe scorul este cel mai bun rezultat de după 1989, niciodată vreun candidat, al oricărei formațiuni și pentru orice post public nu a reușit să adune peste 82% din voturi. Și nici scorul de 78% în județ nu a fost reușit de nici o formațiune politică de după 1989. Și asta în condițiile unui UDMR care a lăsat alegătorii să voteze potrivit conștiinței lor, dar care l-a primit pe domnul Tăriceanu, care a rămas doar „un viitor premier pe hârtie”. Apropo, pe domnul Tăriceanu l-am invitat și așteptat ani de zile să ne viziteze cât timp a fost în PNL, dar niciodată nu a considerat necesar să facă acest gest de curtoazie, dar acum, în această campanie dezastruoasă a candidatului PSD, a binevoit să o facă. Am văzut și cu ce rezultate”, a mai declarat Mădălin Guruianu.

Klaus Iohannis a obținut 70.713 voturi în județul Covasna, reprezentând aproape 78% din numărul total al voturilor valabil exprimate, potrivit datelor finale centralizate de Biroul Electoral Județean. Candidatul alianței PSD-PC-UNPR, Victor Ponta, a obținut 19.997 voturi, respectiv 22,05% din sufragiile electoratului covăsnean. Prezența la vot a fost de 49,85%, față de 43,12% în primul tur al alegerilor prezidențiale desfășurat în urmă cu două săptămâni.

Inchide