Limuzina primită de Nicolae Ceaușescu de la un șah iranian s-a vândut cu 37.000 de euro – GALERIE FOTO

Limuzina primită de Nicolae Ceaușescu de la un șah iranian s-a vândut cu 37.000 de euro - GALERIE FOTO
Publicat: 10/12/2014, 09:34

Prețul de pornire al limuzinei Paykan Hillman-Hunter (Chrysler) primită cadou de Nicolae Ceaușescu de la șahul Mohammad Reza Pahlavi a fost de 4.000 de euro.

Mașina, adjudecată de un cuplu de iranieni stabiliți în Germania, a fost licitată în 45 de pași, iar valoarea ei a crescut de peste nouă ori.

„Pentru noi, semnificația acestei mașini nu are legătură cu Ceaușescu (…) O vom păstra pentru că avem o colecție de astfel de mașini. Cred că avem aproape 40 de astfel de automobile”, au declarat, marți, noii proprietari ai mașinii.

Vezi galeria foto pe promotor.ro

La Licitația de Crăciun a casei Artmark au participat peste 300 de persoane, rata de adjudecare fiind de aproximativ 83%.

Automobilul a fost un cadou al statului Iran către Nicolae Ceaușescu, în 1974, probabil, „pentru a menține calde relațiile comerciale între Iran și România, România fiind un important client pentru producția de autocare și microbuze produse sub licență Mercedes în Iran, care au fost importate începând cu 1966 și până în 1975”, după cum a declarat într-o conferință de presă care a precedat licitația Bogdan Coconoiu, președinte al Retromobil Club România.

Mașina, care nu a fost niciodată expusă în public până la licitația organizată de Artmark, are un rulaj de doar 2.600 de kilometri și se află în stare bună de funcționare, potrivit președintelui Retromobil Club România, care a mai spus că nu crede că Nicolae Ceaușescu a condus vreodată acest vehicul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase