Lipsa măsurilor speciale la frontieră înainte de introducerea măsurilor de izolare din Marea Britanie, o „greșeală gravă”

Redactor:
Florentina Dinu
Lipsa măsurilor speciale la frontieră înainte de introducerea măsurilor de izolare din Marea Britanie, o „greșeală gravă”
Lipsa măsurilor speciale la frontieră înainte de introducerea măsurilor de izolare din Marea Britanie, o „greșeală gravă”

Eșecul guvernului britanic de a impune măsuri speciale la frontieră, cum ar fi auto-izolarea obligatorie în perioada de blocare a coronavirusului a fost „o greșeală gravă” care a crescut semnificativ ritmul și amploarea epidemiei, au concluzionat parlamentarii într-un raport.

Indrumări neobligatorii pentru auto-izolare destinate călătorilor din țări desemnate cu risc ridicat

Între ianuarie și mijlocul lunii martie, au fost transmise îndrumări neobligatorii pentru auto-izolare timp de 14 zile călătorilor din țări desemnate cu risc ridicat, inclusiv China, Iran și Italia, dar nu și Spania. Orientările au fost retrase la 13 martie.

Dovada sugerează că mii de noi infecții au fost aduse din Europa continentală în cele 10 zile de la retragerea orientării și introducerea măsurilor de izolare la 23 martie, se arată în raportul Comitetului pentru Afaceri Interne, potrivit The Guardian.

„Este foarte probabil ca acest lucru să contribuie la creșterea rapidă a răspândirii virusului la mijlocul lunii martie și la scala globală a focarului în Marea Britanie”, spun parlamentarii.

Comitetul recomandă ca Departamentul de sănătate și îngrijire socială și Departamentul pentru transport să investigheze viabilitatea introducerii unor teste pe scară largă sau vizate la frontieră, alături de utilizarea continuă a cerințelor de carantină și a aranjamentelor de „coridor de călătorie”.

”Marea Britanie era aproape unică în faptul că nu avea controale la frontieră sau aranjamente de carantină la acel moment”

Președintele comitetului, Yvette Cooper, de la Labour, a declarat: „Este eșecul guvernului de a introduce măsuri de carantină în vigoare în martie, deoarece infecția se răspândea rapid a fost o eroare gravă și a însemnat că Covid s-a răspândit mai repede și a ajuns la mai multe persoane. Marea Britanie era aproape unică în faptul că nu avea controale la frontieră sau aranjamente de carantină la acel moment. ”

Raportul spune că și alte departamente guvernamentale nu au furnizat comitetului avizul științific din spatele deciziilor, în ciuda solicitărilor repetate.

”Lipsă de claritate este foarte gravă și poate a contribuit la greșelile făcute”, potrivit raportului Comitetului pentru Afaceri Interne

„Prin urmare, nu este clar cine a luat deciziile privind frontierele în martie și nici pe ce bază au fost luate astfel de decizii”, se arată în raport. „Constatăm că această lipsă de claritate este foarte gravă și poate a contribuit la greșelile făcute.”

Deputații spun că este de înțeles că guvernul nu a dorit să restricționeze zborurile, dar adaugă că nerespectarea impunerii unor cerințe mai stricte celor care sosesc – cum ar fi auto-izolarea obligatorie, screeningul crescut, testarea țintită sau carantina executorie – a fost „o eroare gravă “.

Comitetul sprijină introducerea  auto-izolării obligatorie, utilizarea ulterioară a coridoarelor de călătorie și reintroducerea cerințelor de autoizolare pentru călătorii care sosesc din Spania.

Cu toate acestea, parlamentarii spun că comunicarea cu privire la reintroducerea cerințelor de carantină pentru călătoriile cu Spania a fost prost tratată.

Pe 5 mai, Sir Patrick Vallance, consilierul științific principal al guvernului britanic, a declarat comitetului pentru Sănătate și Ingrijiri Sociale că, înainte de închiderea din 23 martie, „am văzut un aflux mare de cazuri, probabil din Italia și Spania, analizând genomica virusului , la începutul lunii martie, a însămânțat chiar în toată țara. ”

Spania, Franța, Italia, Belgia și Olanda, primele cinci surse a cazurilor importate de infecții

Conform cercetărilor recente ale consorțiului Covid-19 Genomics UK – care este format din organizații NHS, agenții de sănătate publică și parteneri academici, inclusiv universitățile din Oxford și Cambridge – Spania, Franța, Italia, Belgia și Olanda au fost primele cinci surse a cazurilor importate de infecții.

Consorțiul a constatat că introducerea virusului în Marea Britanie a atins vârful la jumătatea lunii martie, într-un moment în care ratele de infecție creșteau în țările europene, dar înainte ca guvernul să se oprească în călătoriile neesențiale.

Guvern: „Toate deciziile noastre de-a lungul pandemiei au fost ghidate de știință”

Un purtător de cuvânt al guvernului a spus: „Comitetul Afacerilor Interne este incorect în afirmațiile sale. Toate deciziile noastre de-a lungul pandemiei au fost ghidate de știință, cu măsuri adecvate introduse la momentul potrivit pentru a ne păstra pe toți în siguranță. Și cu numărul de pasageri redus semnificativ, avizul științific era clar că măsurile de carantină pentru cei care intră în țară din străinătate ar fi cele mai eficiente atunci când Marea Britanie are un nivel mai mic de infecție.

„Prin urmare, întrucât virusul a fost pus sub control, la 8 iunie, au fost introduse măsuri la frontieră pentru a proteja sănătatea publică și a ajuta la evitarea unui al doilea vârf care ar copleși NHS.”

Peste 16,9 milioane de teste coronavirus au fost efectuate în Marea Britanie, iar guvernul a introdus măsuri de distanțare socială în încercarea de a face față pandemiei.

Fiecare zonă a Regatului Unit a fost afectată, Londra aflându-se pe cel mai mare vârf atunci când coronavirusul a ajuns pentru prima dată în Anglia. Până la 22 mai, Nordul de Vest, Yorkshire și Humber, West Midlands, Sud-Estul și Estul Angliei au înregistrat mai multe decese decât capitala.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Cum arată acum fosta soţie a lui Mădălin Ionescu! Îşi înnebuneşte admiratorii cu imagini...
Ce fac polonezele în dormitor și cum reușesc să țină bărbații lângă ele. Tactica lor...
Mircea Radu implicat într-un SCANDAL DE PROPORȚII! Acuzații extrem de grave
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Chinezii, un nou pericol pentru omenire! Construcțiile care ne pot distruge planeta
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
Ce fac polonezele în dormitor și cum reușesc să țină bărbații lângă ele. Tactica lor...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Cum își tratează Vulpița copilul, acum că a ajuns acasă. TOTUL E IEȘIT LA IVEALĂ
Prima țară lovită de al treilea val al pandemiei de coronavirus. "Va fi o catastrofă"
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide