Loteria Română va câștiga 75 de milioane de euro în următorii 10 ani. Ce prevede contractul cu austriecii de la Novomatic

Loteria Română va câștiga 75 de milioane de euro în următorii 10 ani. Ce prevede contractul cu austriecii de la Novomatic
Publicat: 26/10/2013, 22:35
Actualizat: 28/09/2018, 06:36

Loteria Română a selectat grupul austriac de firme Novomatic pentru livrarea a 10.000 de terminale de videoloterie, contractul, semnat pe o perioadă de 15 ani, garantând companiei de stat un venit de minumum 75 milioane de euro.

„În urma unor negocieri, finalizate cu succes și a unei proceduri de selecție la care au participat cinci dintre cele mai importante companii la nivel internațional în domeniul terminalelor de videoloterie, Loteria Română a selectat compania Novomatic pentru furnizarea unui număr de 10.000 de terminale de videoloterie de ultimă generație, inclusiv sistemul de videoloterie aferent care cuprinde un sistem de Jackpot, servicii de mentenanță, piese de schimb, logistică etc. în locațiile aparținand Loteriei Române de pe teritoriul țării, în baza unui parteneriat încheiat pentru o perioadă de 15 ani”, se arată într-un comunicat al Loteriei Române.

Conform cerințelor, contractul semnat prevede ca veniturile nete să fie împărțite în cotă de 50% – 50%.

Contractul stipulează ca sistemul de videoloterie va fi implementat în limitele unui grafic de timp bine delimitat, perioada nefiind însă menționată în comunicat.

„Acest sistem va fi asigurat în baza unei garanții bancare în valoare de 20 milioane de euro. În plus, s-au stabilit prevederi referitoare la condițiile corecte de reziliere pentru ambele părți. Tot în baza acestui contract, Loteriei Române i se garanteaza un venit proporțional, de minimum 75 milioane de euro”, se arată în comunicat.

Pentru gestionarea proiectului, Novomatic a înființat o filială în România, iar primele terminale de videoloterie, împreună cu sistemul aferent, vor fi puse în funcțiune începând cu 1 decembrie 2013.

„Loteria Română nu va mai fi nevoită să facă investiții suplimentare pentru acest parteneriat. Cooperăm cu un partener internațional cu o experiență vastă în domeniu”, a declarat, în comunicat, Adrian Manolache, director general al Loteriei Române.

Grupul Novomatic este unul dintre cei mai mari producători și operatori internaționali de echipamente de jocuri de noroc, având peste 20.000 angajați la nivel mondial. Grupul deține filiale în 43 de țări și exportă echipamente de joc în 80 de țări. Grupul exploatează peste 215.000 de echipamente de joc în cele aproximativ 1.400 de cazinouri și săli de jocuri de noroc, cât și prin contracte de închiriere. În 2012, grupul a raportat venituri de 3,2 miliarde de euro.

De asemenea, din grup fac parte atât compania Admiral Sportwetten GmbH – activă pe piața de pariuri sportive din Austria, cât și compania Greentube Internet Entertainment Solutions din Austria – specializată în jocuri de noroc online.

Livrarea echipamentelor de videoloterie a fost asigurată anterior firmele Intralot și Intracom din Grecia, în baza unui contract de 100 millioane de dolari ajuns la final în acest an. Contractul dintre Loterie și cele două firme grecești a făcut obiectul unei investigații a Consiliului Concurenței. Investigația a fost finalizată, însă rezultatul nu a fost încă prezentat.

Înființată în anul 1906, Loteria Română, deținută integral de stat, organizează și exploatează jocuri loto și pariuri mutuale. Compania are în prezent management privat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
Vestea care îi “îngroapă” pe șoferi în datorii. Urmează creșteri uriașe
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Ce vedetă din România se iubește cu un puștan cu 22 de ani mai tânăr...
De ce nu a fost înmormântată Naomi până acum. Noi detalii cutremurătoare
ANIMAŢIE. Filmul teribilului accident din Timiş, provocat de un şofer de BMW care îşi luase...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
“Vreau să fie și el la trei metri cum este fata mea”. Mama tinerei decedate...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Cine va fi succesorul lui Putin?
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
OBLIGATORIU pentru românii care au câini sau pisici. Ce trebuie să facă neapărat
Inteligența Artificială schimbă Codul Rutier. Șoferii vor circula după noi reguli
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Julia și Sebastian schimb acid de replici! Roberta consideră că Julia este invidioasă: „Nu putem...
Irina Loghin, indignată de modul în care este tratat Florin Piersic: ”Mai mare bătaie de...
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
Iată ce salariu primesc angajații din marile restaurante fast-food în România
×