Lovitură pentru Jandarmerie. Vela anunță demiteri în rândul eșaloanelor 2 și 3. Motivul: „Au tras frâna de mână în dosarul 10 august”

Lovitură pentru Jandarmerie. Vela anunță demiteri în rândul eșaloanelor 2 și 3. Motivul: „Au tras frâna de mână în dosarul 10 august”
Ministrul de Interne Marcel Vela anunță demiteri din Jandarmeria București, din eșaloanele 2 și 3, considerând că „au tras frâna de mână" în dosarul „10 august".

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat, marți seara, la Realitatea Plus, că este dezamăgit și urmează demiteri din eșaloanele 2 și 3 ale Jandarmeriei București pentru că „au tărăgănat livrarea convorbirilor desecretizate dintre jandarmi, din seara de 10 august, pentru a le trimite procurorilor”.

„Urmează demiteri la Jandarmeria București pentru că avem viteze diferite. Nu spun că neapărat conducerea, dar oameni din eșalonul doi și trei au tras frâna de mână în acest dosar.

Urmează demiteri, pentru că au tărăgănat livrarea convorbirilor desecretizate dintre jandarmi, din seara de 10 august, ca să le pot trimite procurorilor”, a spus Vela.

Acesta a adăugat că este „puțin dezamăgit” de cele întâmplate și că nu se aștepta la această reticență.

Ministrul Justiției Cătălin Predoiu a precizat, joia trecută, că i se pare ciudat faptul că dosarul protestului 10 august 2018, instrumentat în prezent de DIICOT, încă stagnează și nu există încă o concluzie deși a trecut mai bine de un an de la eveniment.

„E delicat pentru un ministru să se pronunțe asupra unui caz, dar da, mi se pare puțin ciudat că acolo lucrurile stagnează”, a declarat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

 Ministrul de Interne Marcel Vela a cerut conducerii Jandarmeriei Române ca unitățile care au clasificat convorbirile prin sistemul radio de la protestul 10 august 2018 să le declasifice, urmând ca volumul de comunicații din acea noapte să fie transmis procurorilor. MAI a anunțat încă de săptămâna trecută primit toate avizele aferente.

În urmă cu două săptămâni, a fost declasificat de MAI și raportul privind protestul din 10 august 2018 și a fost transmis către DIICOT, unde este instrumentat dosarul penal.

Inchide