Lucrurile se mișcă ÎNCET! Iohannis, neîncrezător în aderarea țării la ZONA EURO

Lucrurile se mișcă ÎNCET! Iohannis, neîncrezător în aderarea țării la ZONA EURO
Publicat: 18/10/2018, 11:50
Actualizat: 13/02/2019, 21:29

„Trebuie să facem diferența între rezultatele concrete pe care le avem acum și care se lasă așteptate. Nu suntem într-o perioadă în care intrarea în zona euro e eminentă. Nu se va realiza foarte curând pentru că lucrurile se mișcă încet la noi”, a declarat Klaus Iohannis, înainte să participe joi la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Șeful statului a mai spus că la întâlnirea de lucru de joi cu membrii Euro Summit le va spune oficialilor europeni că România dorește să intre în zona euro.

„Migrația, securitatea internă, politica externă sunt temele din această dimineață. Aici nu apar noutăți. Practic formalizăm discuțiile de la Summitul de la Salzburg care s-au concentrat pe teme uzuale, nu au fost contradicții. Vom formaliza o colaborarea mai strânsă eliminarea atacurile din internet. Sper să abordăm chestiuni de extindere, de sancțiuni, dar nu prevăd evoluții deosebit de importante.

La final la dejunul de lucru vom avea o discuție de tipul Euro Summit. Voi spune că România dorește să intre în zona euro”, a conchis Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis participă la Bruxelles, joi și vineri, reuniunea Consiliului European, la cel de-al 12-lea Summit Asia – Europe Meeting (ASEM) și la Summitul Euro în format extins. Temele de discuție vor viza Brexit, gestionarea fenomenului migrației, securitatea internă și relațiile externe ale Uniunii Europene.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase