Lupul găsit în libertate în Parcul „Romanescu” din Craiova era, de fapt, un câine fugit de acasă

Lupul găsit în libertate în Parcul Romanescu din Craiova era, de fapt, un câine fugit de acasă
Publicat: 21/05/2017, 16:14
Actualizat: 03/10/2018, 02:47

Polițiștii doljeni au anunțat astăzi că patrupedul găsit în libertate în Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova și despre care s-a crezut că este lup este, de fapt, un lup cehoslovac. Proprietara acestuia, o femeie de 21 ani din Craiova, a venit în Parc și l-a luat deja acasă.

„Craioveanca a prezentat carnetul de sănătate al câinelui și documentul de identificare emis de un Cabinet Veterinar din Craiova, acesta făcând parte dintr-o rasă care nu este agresivă, un câine lup cehoslovac, în varsta de un an și jumatate, și care, de asemenea, avea implantat cip, fiind înregistrat și luat în evidente. Din declarațiile femeii reiese că animalul a fugit dintr-o curte din satul Secui și s-a deplasat marți în zona Parcului N. Romanescu , pentru că era familarizat cu zona respectivă, asta pentru că a fost dresat aici”, arată reprezentanții Poliției Dolj.

Angajații Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova, care are în administrare grădina zoologică au prins, marți, câinele despre care au crezut că este lup. Acesta se plimba în voie pe alei și a fost închis într-unul dintre țarcurile de la Zoo.