MAFIA gunoaielor. Oamenii au ajuns să ardă sau să arunce pe câmp gunoiul menajer, după ce unicul depozit NU îl mai primește

MAFIA gunoaielor. Oamenii au ajuns să ardă sau să arunce pe câmp gunoiul menajer, după ce unicul depozit NU îl mai primește
Publicat: 14/03/2019, 21:08

În județul Dolj, localnicii ard gunoiul menajer sau îl duc pe câmp, pentru că, spun reprezentanții Consiliului Județean Dolj, mașinile de gunoi din județ nu sunt primite la unicul depozit existent în Craiova, la Mofleni, de reprezentanții gropii de gunoi. Neînțelegerile dintre autorități și administratorul gropii de gunoi ar fi pornit de la majorarea prețului, care nu a fost acceptată de administrația locală.

Președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, spune că ceea ce se întâmplă în privința deșeurilor menajere este o situație de criză și că a făcut o cerere către vicepremierul Grațiela Gavrilescu, prin care solicită să se aprobe amenajarea unui nou depozit de gunoi, pe un alt teren identificat în județul Dolj.

La nivelul județului s-a decretat deja stare de urgență de către prefect, întrucât este în pericol sănătatea populației.

Firma care ar trebui să primească deșeurile a fost înștiințată printr-o scrisoare că începând cu 1 martie vor fi aduse progresiv mașini de gunoi la groapă, însă accesul acestora a fost blocat de reprezentanții companiei.

„Nu ne-au primit, nu au ținut cont nici de comisarul-șef al Gărzii de Mediu, nu au semnat nici procesul-verbal, s-au întocmit actele din care reiese că nu au primit deșeurile. Toate aceste documente le-am trimis la Ministerul Mediului, la Ministerul Fondurilor Europene”, a declarat Prioteasa.

În această situație de criză, Consiliul Județean Dolj a adresat o cerere vicepremierului Grațiela Gavrilescu, prin care să se aprobe, pentru județul Dolj, o a doua groapă de gunoi.

„Dacă acest lucru se va aproba, atunci Consiliul Județean va trece cu toată forța, ca într-o perioadă foarte scurtă de timp, să realizeze această groapă de gunoi și pe marginea ei să amenajeze și stația de tratare mecano-biologică, pe care suntem obligați să o facem, probabil că va fi o investiție de peste 25 de milioane de euro”, a mai spus președintele CJ Dolj.

Prioteasa a precizat că pentru noul depozit de deșeuri a fost identificată o suprafață de teren de 14 hectare pe raza comunei Sopot, la 30 de kilometri de Craiova.

În tot acest timp, primarii din mai multe localități doljene sunt disperați și spun că de câteva luni nu se ridică nici gunoiul menajer și nici selectiv.

„Oamenii speră să vină mașinile de gunoi să le preia resturile menajere. Stau cu pubelele la poartă. De multe ori gunoiul se strică. Unii ard ce pot să ardă. Cei care nu îl ard îl aruncă pe câmp. Este dezastru. Nu mai ridică nici măcar gunoiul selectiv. Au adus clopotele, cetățenii s-au conformat și au dus gunoiul selectiv, dar acum este și pe lângă clopote”, a declarat Gheorghe Popa, primarul comunei Mischii.

Reprezentanții administrației locale au mai precizat că vor să deblocheze situația, prin găsirea unei soluții temporare, cum ar fi aceea ca până în momentul când se va face groapa de gunoi nouă, deșeurile să fie duse în județul Olt, chiar dacă vor fi costuri mai mari, deoarece sănătatea oamenilor este pusă în pericol.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului