MAFIA gunoaielor. Oamenii au ajuns să ardă sau să arunce pe câmp gunoiul menajer, după ce unicul depozit NU îl mai primește

MAFIA gunoaielor. Oamenii au ajuns să ardă sau să arunce pe câmp gunoiul menajer, după ce unicul depozit NU îl mai primește
Localnicii din județul Dolj aruncă deșeurile menajere pe câmp sau le ard în gospodării

În județul Dolj, localnicii ard gunoiul menajer sau îl duc pe câmp, pentru că, spun reprezentanții Consiliului Județean Dolj, mașinile de gunoi din județ nu sunt primite la unicul depozit existent în Craiova, la Mofleni, de reprezentanții gropii de gunoi. Neînțelegerile dintre autorități și administratorul gropii de gunoi ar fi pornit de la majorarea prețului, care nu a fost acceptată de administrația locală.

Președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, spune că ceea ce se întâmplă în privința deșeurilor menajere este o situație de criză și că a făcut o cerere către vicepremierul Grațiela Gavrilescu, prin care solicită să se aprobe amenajarea unui nou depozit de gunoi, pe un alt teren identificat în județul Dolj.

La nivelul județului s-a decretat deja stare de urgență de către prefect, întrucât este în pericol sănătatea populației.

Firma care ar trebui să primească deșeurile a fost înștiințată printr-o scrisoare că începând cu 1 martie vor fi aduse progresiv mașini de gunoi la groapă, însă accesul acestora a fost blocat de reprezentanții companiei.

„Nu ne-au primit, nu au ținut cont nici de comisarul-șef al Gărzii de Mediu, nu au semnat nici procesul-verbal, s-au întocmit actele din care reiese că nu au primit deșeurile. Toate aceste documente le-am trimis la Ministerul Mediului, la Ministerul Fondurilor Europene”, a declarat Prioteasa.

În această situație de criză, Consiliul Județean Dolj a adresat o cerere vicepremierului Grațiela Gavrilescu, prin care să se aprobe, pentru județul Dolj, o a doua groapă de gunoi.

„Dacă acest lucru se va aproba, atunci Consiliul Județean va trece cu toată forța, ca într-o perioadă foarte scurtă de timp, să realizeze această groapă de gunoi și pe marginea ei să amenajeze și stația de tratare mecano-biologică, pe care suntem obligați să o facem, probabil că va fi o investiție de peste 25 de milioane de euro”, a mai spus președintele CJ Dolj.

Prioteasa a precizat că pentru noul depozit de deșeuri a fost identificată o suprafață de teren de 14 hectare pe raza comunei Sopot, la 30 de kilometri de Craiova.

În tot acest timp, primarii din mai multe localități doljene sunt disperați și spun că de câteva luni nu se ridică nici gunoiul menajer și nici selectiv.

„Oamenii speră să vină mașinile de gunoi să le preia resturile menajere. Stau cu pubelele la poartă. De multe ori gunoiul se strică. Unii ard ce pot să ardă. Cei care nu îl ard îl aruncă pe câmp. Este dezastru. Nu mai ridică nici măcar gunoiul selectiv. Au adus clopotele, cetățenii s-au conformat și au dus gunoiul selectiv, dar acum este și pe lângă clopote”, a declarat Gheorghe Popa, primarul comunei Mischii.

Reprezentanții administrației locale au mai precizat că vor să deblocheze situația, prin găsirea unei soluții temporare, cum ar fi aceea ca până în momentul când se va face groapa de gunoi nouă, deșeurile să fie duse în județul Olt, chiar dacă vor fi costuri mai mari, deoarece sănătatea oamenilor este pusă în pericol.

Foto: Hepta

Înlocuitor pentru Pigliacelli! Universitatea Craiova e gata de o nouă lovitură în Liga 1
S-au despărţit în mare secret! Fiul lor nu ştie nici acum...
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere...
FOTO. Cum arată Larisa Drăgulescu, fosta soție a legendarului gimnast! Trăiește o nouă poveste de...
Războiul uitat al României. Comuniștii l-au șters din cartea de istorie, au fost mii de...
Avertisment pentru hoţi, în limba română, în magazine din Anglia. Reacţia MAE: Profund discriminatoriu
Ghinion teribil: După ce a avut, pe rând, malarie, febră dengue și Covid, un britanic...
S-au despărţit în mare secret! Fiul lor nu ştie nici acum...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiţia care şochează întreaga lume
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
ȘOC! Topul bărbaților din showbizul românesc care și-au bătut crunt iubitele. Dragoste chiar este oarbă...
BREAKING NEWS Vladimir Putin, noi amenințări spre România. SUA este ținta finală!
Previziuni sumbre pentru 2021: Ce urmează după cel de-al doilea val de coronavirus
Ele sunt considerate cele mai frumoase femei din lume, din toate timpurile. Cum arată
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care sunt cărţile preferate ale unuia dintre cei mai cunoscuţi investitori din IT-ul românesc. Sursa...
Misha cere ajutorul ministrului Culturii. Se numără printre victimele pandemiei
Inchide